Gemeente Hilversum

ISV subsidie voor woningcorporaties in Liebergen Drie woningcorporaties krijgen een totaalbedrag van EUR 4.378.500 als subsidie voor stedelijke vernieuwingsprojecten in de herstructureringswijk Liebergen. Dit hebben burgemeester en wethouders van Hilversum op 7 december jl. besloten. De subsidie wordt gedekt uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) dat de gemeente Hilversum in de afgelopen jaren van de provincie Noord-Holland heeft ontvangen.

De Stichting woningcorporaties Het Gooi en Omstreken krijgt EUR 680.000 als bijdrage aan de onrendabele investering in de zorg- en welzijnfuncties in het nieuwe WoonCentrum St. Joseph aan de Minckelersstraat. In dit complex zijn 200 nieuwe wooneenheden gerealiseerd.
De Woningstichting Dudok en de Stichting Patio krijgen EUR 2.133.500 respectievelijk EUR 1.565.000 als bijdrage aan de onrendabele investering in de bouwplannen in het monumentale deel van Liebergen. De bouwplannen zijn goed voor 263 nieuwe wooneenheden. 25 daarvan zijn al door Dudok gerealiseerd met de restauratieprojecten in de Duivenstraat en de Spreeuwenstraat. De overige 238 wooneenheden worden gebouwd volgens de 'dudok-revisited'methode, waarbij zoveel mogelijk originele stijlkenmerken van Dudok en zijn tijdgenoten terugkomen in de nieuwbouw. De sloop en nieuwbouwactiviteiten zijn inmiddels in volle gang. De gemeente zorgt voor de bodemsanering en de herinrichting van de openbare ruimte.

De totale investering die de drie genoemde corporatie in deze gesubsidieerde stedelijke vernieuwingsprojecten doen is EUR 77.300.000. Daarnaast investeren de genoemde woningcorporaties en de woningcorporatie Atrium nog aanzienlijke bedragen op andere locaties in Liebergen in projecten zonder dat daarvoor ISV-subsidie wordt gegeven.
Alle investeringen en bouwplannen passen in het Plan Liebergen dat in 2002 door de samenwerkende ISV partijen is vastgesteld: Dit plan is in te zien op deze website (zie de link aan de rechterkant van dit scherm) en kan bij de gemeente opgevraagd worden (onder ander via het e-mail-adres liebergen@hilversum.nl).