Gemeente Maastricht

Sporttassen voor Maastrichtse gehandicaptensport

Colofon Sitemap Reageren Gastenboek Discussieplatform Privacy

Op woensdagavond 8 december vond een themabijeenkomst gehandicaptensport plaats. Aanwezig waren veertig belangstellenden, waaronder bijna alle Maastrichtse sportverenigingen met een sportaanbod voor mensen met een handicap. Doel van de bijeenkomst was om de bestuurders van de verenigingen te informeren over ontwikkelingen op het gebied van de gehandicaptensport én om inzicht te krijgen in de wensen van verenigingen met betrekking tot sportbeleid.

Het openingswoord werd verricht door Han Hoogma, wethouder sport van Gemeente Maastricht. Vervolgens gaven vertegenwoordigers van de gemeente, de Provincie Limburg, het Huis voor de Sport Limburg en de gehandicaptensportbond NebasNsg een presentatie over hun bemoeinissen met de gehandicaptensport. Samenwerken, verenigingen ondersteunen en nieuwe initiatieven nemen, vormden de kern van hun boodschap. De stichting KIPO (Kin Iech de Pot Op) gaf een toelichting over het gebruik van toilet-/verzorgingsunits bij sportevenementen.

Tijdens de themabijeenkomst was een speciale rol voor de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). Zij schonk maar liefst vijfhonderd sporttassen voor de sporters met een handicap. Daarnaast gaf de SGL aan bereid te zijn om talentvolle Maastrichtse sporters met een handicap substantieel te willen ondersteunen op weg naar de Paralympics van 2008 in Peking. De SGL riep daartoe de verenigingen op om talenten meteen aan te melden.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot SportService Maastricht, (043) 350 31 45.

Foto

Jos Penders, Divisiemanager van de SGL en Sandra van Sloun (SGL) reiken sporttassen uit aan twee spelers van het g-team van de Maastrichtse Hockey Club. Wethouder sport Han Hoogma kijkt goedkeurend toe.