Provinciale Milieuprijs 2004

16 september 2004

Criteria
Prijsuitreiking
Aanmelden

Durf aan milieu te verdienen!. Met deze slogan werft de provincie Utrecht kandidaten voor de provinciale Milieuprijs 2004. Deze prijs is bedoeld voor bedrijven en instellingen die in hun bedrijfsvoering milieuwinst boeken en daarmee een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Drie kandidaten ontvangen een geldprijs. De winnaar krijgt EUR 4500,-. De tweede en derde prijswinnaars ontvangen EUR 700,-. De prijzen moeten worden besteed aan nieuwe milieu-investeringen binnen de bedrijfsvoering.

Criteria

Er zijn verschillende criteria waaraan kandidaten voor de Milieuprijs 2004 moeten voldoen. Zo moet de kandidaat onafhankelijk en zelfstandig in de provincie Utrecht zijn gevestigd.
Daarnaast moet de kandidaat zich hebben ingespannen op het gebied van milieu door bijvoorbeeld:

* energiebesparing

* duurzame vervoersmaatregelen (kilometer- en brandstofbesparing, alternatieve manieren van vervoer)

* recycling/ afvalvermindering

* milieuvriendelijke methodes in de landbouw
* maatschappelijk verantwoord ondernemen

* waterbesparing

Prijsuitreiking

De feestelijke uitreiking van de Provinciale Milieuprijs vindt plaats op 9 december 2004 door de milieugedeputeerde, de heer Binnekamp.

Aanmelden

Aanmelden voor de provinciale Milieuprijs 2004 kan tot 22 oktober 2004 uitsluitend via www.provincie-utrecht.nl/milieuprijs. Kandidaten kunnen zich zelf aanmelden voor de provinciale Milieuprijs, maar ook door anderen worden voorgedragen.

---