Seminar: de dag van de overname

9 december 2004 NH Hotel De Leeuwenhorst, Noordwijkerhout. Aanvang: 18.30 uur

Onderzoek geeft inzicht in ervaringen deelnemers fusies en overnames 2004 Genomineerden voor beste overname en management buy-out bekend

Maar liefst 50 gerenommeerde spelers in de Merger & Acquisition markt zijn door Chief Financial Officer Magazine gevraagd hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar in de overname en acquisitiemarkt te noemen. De uitkomsten van dit grootschalig onderzoek zullen worden bekendgemaakt op de Dag van de Overname, die op 9 december aanstaande wordt gehouden in NH Hotel De Leeuwenhorst te Noordwijkerhout.

De fusie- en overnamespecialisten, maar ook juristen, fiscalisten, venture capitalists en bankiers werkzaam in deze industrie zijn gevraagd hun favoriete namen te noemen in de categorieën

beste overnamestrategie en beste management buy-out. Genomineerden voor de beste overnamestrategie zijn Akzo Nobel, Numico en VNU. Genomineerden voor de beste Management Buy-Out (MBO) zijn PCM, Telfort en Vendex KBB.

Daarnaast is de deelnemers aan het onderzoek gevraagd wie de belangrijkste spelers zijn in de fusie- en overnamemarkt, uitgesplitst naar vakgebied. In de categorie beste M&A-jurist zijn genomineerd: Thijs Alexander van Clifford Chance, Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy en Peter Goes van Nauta Dutilh.

Als beste dealmaker, en dus kandidaten voor deze categorie, werden Joris Heerkens van Phidelphi, Paul Nielen van Nielen Van Schaaik en Maarten Wolleswinkel van Holland Corporate Finance het vaakst genoemd.

De beste M&A fiscalisten zitten naar het oordeel van de respondenten bij Loyens &Loeff. Van dit advocatenkantoor zijn geselecteerd Guido Derckx, Marco de Lignie en Paul Simonis.

De beste Venture Capitalists zijn Alexander van Wassenaer van AlpInvest, Stef van Doesburg van Greenfield Capital Partners en John Pfeffer van Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR).

Tot slot is de respondenten gevraagd naar hun mening over de beste M&A bank. Volgens de fusie- en overnamespecialisten behoren ABN AMRO (Edwin de Jong), CenE Bankiers (Alexander Olgers) en Fortis (Okko Filius) tot de beste drie.


- - -