Ingezonden persbericht


Persbericht

Naar een Europees veiligheidsbeleid

Den Haag, 30 november 2004

Op donderdagmiddag 9 december a.s. vindt er in het Defensievoorlichtingscentrum een conferentie plaats over het Europees Veiligheidsbeleid. Minister van Defensie, H.G.J. Kamp, zal de conferentie inleiden.*

Het panel bestaande uit drs. E.A. van Hoek, directeur gemeenschappelijk onderzoek en ontwikkeling van het Ministerie van Defensie, dr.ir. A.J.H.M. Peels, directeur THALES, maj.gen.(ret) LL.M. MA. C. Homan, onderzoeker Instituut Clingendael, en drs. J.J.M. Penders, docent Europese Unie Studies Universiteit Leiden, zal een aantal aspecten van het Europees veiligheidsbeleid belichten.

Na de Koude Oorlog is de vertrouwde Oost-West verhouding veranderd in een diffuus wereldbeeld, waarvan de contouren nog niet zijn uitgekristalliseerd. De internationale verhoudingen zijn sterk gewijzigd en met de nieuwe geopolitieke verhoudingen staat Europa voor nieuwe uitdagingen. Met name door de oorlog in Irak is de relatie tussen de Verenigde Staten en Europa onder spanning komen te staan. Hierdoor staat de discussie over een Europees veiligheidsbeleid weer hoog op de politieke en publieke agenda. De Europese Beweging Nederland (EBN) heeft daarom het initiatief genomen deze conferentie te organiseren. De EBN is een onafhankelijke vereniging en platformorganisatie die het debat over Europese integratie en Europese beleidsvorming wil stimuleren.

De conferentie Naar een Europees Veiligheidsbeleid vindt plaats op donderdag 9 december 2004 van 14.00 tot 17.00 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur) in het Defensievoorlichtingscentrum, Kalvermarkt 38, Den Haag.

Indien u bij deze conferentie aanwezig wilt zijn kunt u zich schriftelijk of telefonisch op geven bij Manja Baar.

Voor nadere inlichtingen:

Manja Baar

Riouwstraat 137

2585 HP DEN HAAG

Telefoon: 070-3541144

Fax: 070-3587606

E-mail: ebn@xs4all.nl


* onder voorbehoud