Gemeente Amsterdam

Wonderlicht Amsterdam
Derde Nachtsalon: Wonderlicht
30 november 2004 - Ingrid Breed

Op donderdag 9 december vindt in Amsterdam de derde nachtsalon plaats. Deze Nachtsalon staat in het teken van Wonderlicht vanwege Chanoeka, het Joods lichtfeest. De Nachtsalon is een exclusieve avond met een mix van verschillende kunstdisciplines. De salon wordt om de twee maanden in een ander museum georganiseerd. De Nachtsalon is een initiatief van de organisatie van de Museumnacht Amsterdam.

Programma

C-mon & Kypski
Producers, dj's, scratchers C-Mon & Kypski maken instrumentale tracks, gebaseerd op hiphop. Je kunt verwachten: Live sampling, looping, effecten, filters.. en natuurlijk monsterlijk goed scratchen door 6-voudig nationaal turntable kampioen Kypski. Ditmaal tegen de achtergrond van de Grote Synagoge.

Club Guy & Roni
De dansers van Club Guy & Roni bewegen poëtisch in het museum. Het werk van Roni Haver & Guy Weizman wordt getypeerd als hartstochtelijk met een vleugje humor, agressie en mystiek.

Alle ins en outs van de Joodse keuken
Onder leiding van Jonah Freud van de Kookboekhandel kun je authentieke Joodse challes draaien en je krijgt alle ins en outs te horen over de Joodse keuken.

Rondleidingen
In het museum is een tentoonstelling te zien van de Franse fotograaf Frédéric Brenner. Gewapend met zijn camera reisde deze fotograaf 24 jaar lang de wereld rond. Overal waar hij kwam, legde hij het leven van joden vast. Zijn onverwachte foto´s onthullen hoezeer dit leven op iedere plek weer anders is. Er vinden verschillende rondleidingen plaats langs deze tentoonstelling en de gerenoveerde Grote Synagoge.

Salon Culinair
In het Joods Historisch Museum worden de hele avond koosjere hapjes verkocht.

Datum: Donderdag 9 december 2004
Plaats: Joods Historisch Museum, Nieuwe Amstelstraat 1 Thema: Wonderlicht
Tijd: 19.00-22.30 uur
Prijs: Voorverkoop EUR 10, Avondverkoop EUR 12,50 Info: www.nachtsalon.nl
Kaartverkoop: Joods Historisch Museum, Nieuwe Amstelstraat 1 Amsterdams Uitburo: 0900-0191(40cpm) (excl. bespreekkosten) AUB Ticketshop: Leidseplein 26, Amsterdam (excl. bespreekkosten)

© Gemeente Amsterdam