Gemeente Heerlen

Hart voor de Stad, een stadssoap

In de maand december wordt op 5 locaties in het centrum van Heerlen de stadssoap 'Hart voor de Stad' opgevoerd. De première vindt plaats op donderdag 9 december om 18 uur, tegen het decor van de kerstmarkt op het Wilhelminaplein. Daarna wordt de voorstelling, die ongeveer 30 minuten duurt, nog vier maal opgevoerd op verschillende locaties in het centrum van Heerlen. De entrée is gratis.

Wat zou u doen als u burgemeester was van Heerlen? Deze oproep plaatste burgemeester Gresel bij zijn aantreden dit jaar in de Stadskrant. Tweehonderd ingezonden brieven heeft de gemeente Heerlen op zijn oproep ontvangen. Muziek- en Theatergezelschap Het Spinazieblik, een onderdeel van de stichting Luka, werd uitgenodigd om de reacties in een theatervoorstelling te verwerken. Het resultaat is een ware stadssoap, die de titel 'Hart voor de Stad' heeft meegekregen. De stadssoap belicht echt Heerlense onderwerpen die voor het voetlicht worden gebracht door échte Heerlenaren.

Uitvoeringen Stadssoap

Donderdag 9 december om 18.00 uur op de kerstmarkt op het Wilhelminaplein; zondag 12 december om 15.00 uur in winkelcentrum 't Loon; zondag 19 december om 15.00 uur op Promenade I;
dinsdag 21 december om 18.00 uur in het Corio Center; woensdag 22 december om 19.30 uur in de hal van het Glaspaleis.

HEERLEN, 1 december 2004
Concernstaf Communicatie
Francine Pelzers
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

---- --