Gemeente Heeze-Leende


Bezoek Commissaris van de Koningin aan Heeze-Leende

Op donderdag 9 december brengt de Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen een bezoek aan de gemeente Heeze-Leende. Zij doet in het kader van haar kennismakingsronde met alle gemeenten in de provincie Noord-Brabant.

Tijdens haar bezoek aan de gemeente Heeze-Leende krijgt de commissaris verschillende personen uit de gemeente te spreken. Zo zal ze kennismaken met het gemeentebestuur van Heeze-Leende. Daarnaast voert ze een tweetal kringgesprekken met een vertegenwoordiging van verschillende instellingen uit de gemeente (waaronder Raad Welzijn Ouderen, Kempenhaeghe, WoCom, Ondernemersverenigingen) en met de fractievoorzitters van de politieke partijen.

Een aantal beleidsmedewerkers van de gemeente zullen de Commissaris van de Koningin bijpraten over onderwerpen als de gemeentelijke deelname aan de provinciale pilot Bouwen binnen strakke contouren (mogelijkheid van onbeperkte woningbouw binnen dorpsgrenzen), de reconstructie van het buitengebied en de grote projecten binnen de gemeente Heeze-Leende. Een rondrit door de drie kernen Heeze, Leende en Sterksel moet een duidelijke indruk van de gemeente achterlaten bij de Commissaris van de Koningin.