Gerechtelijke organisatie

9 december 2004 start inhoudelijke behandeling zaak Murat D

Den Haag, 2 december 2004 - Het Gerechtshof te âs-Gravenhage start op 9 december om 9.30 uur de inhoudelijke behandeling in de zaak Murat D.. Voor deze zaak is de hele dag gereserveerd. De inhoudelijke behandeling zal in het openbaar plaatsvinden. Volgens het hof weegt het belang van de openbaarheid zwaarder dan het belang van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de minderjarige verdachte.

De openbaarheid wordt als volgt georganiseerd. Er zijn twee zalen: in een zaal vindt het proces plaats met als enige aanwezigen het hof, openbaar ministerie, verdachte en advocaat, getuige(n), nabestaanden van het slachtoffer en eventueel nader genoemde personen met bijzondere toegang.

Publiek en pers
Voor pers en publiek is een aparte zaal beschikbaar waar m.b.v. rechtstreekse videoregistratie de gebeurtenissen kunnen worden gevolgd uit de zaal waar de behandeling plaatsvindt. In deze videozaal is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar onder het motto âwie het eerst komtâ¦â. Publiek hoeft zich niet vooraf aan te melden. Minderjarigen worden niet toegelaten tot de zitting. Er kan om legitimatie worden gevraagd. Het gebruik van mobiele telefoons is verboden in de zittingszalen. Bij overtreding worden maatregelen getroffen.

Aanmelding voor gereserveerde plaatsen voor pers Voor pers worden twintig plaatsen gereserveerd in de videozaal. Journalisten kunnen zich vooraf bij de voorlichter aanmelden voor een gereserveerde plaats. Aanmelding dient schriftelijk (fax, post of, bij voorkeur, e-mail) te geschieden. U kunt zich aanmelden tot 7 december 12.00 uur o.v.v. naam, contactgegevens en het medium dat u vertegenwoordigt. Zijn er te weinig gereserveerde plaatsen, dan kunnen journalisten, voorzover er ruimte is, elders in de zaal plaatsnemen.

Audiovisuele media
De camerapool is in handen van RTL. Andere audiovisuele opnamen en opnameapparatuur worden niet toegelaten tot de zittingszalen. Indien uw beeldmateriaal wenst af te nemen van RTL, wordt u vriendelijk verzocht dit vooraf te laten weten aan de afdeling productie van RTL Nieuws, tel. 035-671 8843.

Dossier Murat D.
Zie ook: www.rechtspraak.nl. In de rubriek Actualiteiten op de site van het gerechtshof âs-Gravenhage vindt u een speciaal dossier over deze zaak en de organisatorische aspecten ervan.

Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met: Mw. mr. T.M.I. Oevering, voorlichter
Telefoonnummer: 070 â 381 1715
Fax: 070 â 381 1555
i.oevering@sgrarr.drp.minjus.nl