Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

TNO

PERSUITN. TNO: Demonstratie training van de toekomst bij PSV

Op donderdag 9 december organiseren TNO en PSV trainingscomplex 'De Herdgang' een demonstratie van het systeem 'Training van de toekomst'. Hiermee kan tijdens de voetbaltraining de positie, snelheid en versnelling van de spelers worden gemeten. Het systeem is in nauw overleg met Guus Hiddink en de begeleidende staf van PSV ontwikkeld en geeft de trainers een nieuw 'gereedschap' in handen bij hun werk.

Op donderdag 9 december 2004 vanaf ongeveer 16.00 traint het elftal B1 onder leiding van Michel Vonk met het nieuwe systeem. In een 9 tegen 9 wedstrijdsetting houdt het systeem voor de trainer informatie over trainingsarbeid en positiespel bij, o.a.:

- veldbezetting bij balbezit,

- reactiesnelheid van spelers op balverlies
- waar wordt de bal het meest veroverd/verloren
- veldbezetting algemeen

- afgelegde meters

Tijdens en na de demonstratie zijn trainers van PSV en onderzoekers van TNO beschikbaar voor een toelichting over het nut en de werking van dit systeem.

Voor deze training heeft TNO het trainingscomplex 'De Herdgang' van PSV geïnstrumenteerd met bakens die signalen uitzenden naar speciale hesjes die de spelers aanhebben. De hesjes sturen versterkt gegevens terug zodat het achterliggende systeem hun locatie, snelheid en versnelling kan bepalen. De prestatiegegevens worden door TNO voor voetbal ontwikkelde software direct na de training gevisualiseerd aan de trainers en spelers. Hierdoor kan het trainingsschema verder worden aangescherpt.

Demonstratie training van de toekomst

Datum: 9 december 2004
Aanvang:16.00 uur
Plaats: 'De Herdgang', Oirschotsedijk 14, 5651 GC Eindhoven Voor een routebeschrijving: http://www.psv.nl/show?id=51150

Aanmelden: pressinfo@tno.nl

Persvoorlichting TNO
Maarten Lörtzer / June Vasconcellos: 015 2694975 pressinfo@tno.nl

06 dec 04 11:09