Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

http://www.minlnv.nl

MINLNV: Uitnodiging voor de media

7 december 2004

UITNODIGING VOOR DE MEDIA:
REGIOCONFERENTIE .PLATTELAND IN BEWEGING. WEST-NEDERLAND 9 DECEMBER

2004

Het ministerie van LNV en het ministerie van VROM organiseren drie regionale conferenties over hoe de Agenda Vitaal Platteland en de Nota Ruimte op het platteland tot uitvoering komen. De eerste van deze conferenties, voor West Nederland, is op 9 december 2004 in Groenekan.
De conferenties worden onder de titel .Platteland in beweging. georganiseerd in nauwe samenwerking met de betrokken provincies. Zij zullen immers de regie moeten gaan voeren over die uitvoering. De regioconferentie is bedoeld voor bestuurders en medewerkers van alle overheden en maatschappelijke organisaties in de regio.

Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte uitgenodigd deze conferentie geheel of gedeeltelijk bij te wonen.

De Agenda Vitaal Platteland en de Nota Ruimte zijn op 23 april 2004 door de Ministerraad geaccordeerd. De regioconferenties zijn bedoeld voor een gedachtewisseling over de praktische uitvoering van beide nota.s. Vragen als: wat zijn de ontwikkelingskansen voor de regio? hoe gaan we de Nationale Landschappen ontwikkelen en de Ecologische Hoofdstructuur vormgeven? welke mogelijkheden bieden het grondbeleid, de saldobenadering en .financiering van groen/blauw door rood.? wie kan welke bijdrage leveren aan de realisatie van de plannen? komen aan de orde.

Datum: 9 december 2004
Tijd: 09.30 tot 14.45 uur
Locatie: Fort Voordorp, Voordorpsedijk 28/B, Groenekan Programma: 09:00 uur Ontvangst deelnemers
09:30 uur
. Welkom door dagvoorzitter Rob van Brouwershaven, regiodirecteur West van LNV

. Ineke Bakker, directeur-generaal Ruimte van VROM over Ruimte op het platteland, het nationale beleid voor het landelijk gebied, toegespitst op de regio West Nederland

. Jan Ekkers, gedeputeerde Utrecht over .Hart van de Heuvelrug.

. Henri Meijdam, gedeputeerde Noord-Holland over .Wieringerrandmeer.

. Van beleid naar praktijk, forumdiscussie met André van der Zande, DG LNV, Ineke Bakker, DG VROM , Laura Bouwmeester, gedeputeerde Flevoland, Gemma Smid-Marsman, wethouder gemeente Zoetermeer, Jan Heijkoop, voorzitter WLTO, Ellen Verkoelen, directeur Zuid-Hollandse Milieufederatie
10:45 Pauze
11:15 Eerste ronde workshops
12:15 Lunch
13:00 Tweede ronde workshops
14:10 Plenaire samenvatting en afronding door de dagvoorzitter 14:45 Afsluiting

De workshops hebben als onderwerp onder meer .Nationale landschappen, behouden en ontwikkelen, Water als ordenend principe, Landelijk wonen in de stadsregio Rotterdam, Nationaal Landschap Laag Holland, Sturen met recreatie, Groen rond de stad als blijvend wensbeeld?

Tijdens de dag wordt steekproefsgewijs op informele wijze de kennis van deelnemers over Nota Ruimte en Agenda Vitaal Platteland getest.

07 dec 04 10:54