Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Geachte redactie,

EPN organiseert de internationale wedstrijd 'Europe Online' voor het Voortgezet Onderwijs in het kader van het tienjarige jubileum en van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie.

Vrijdag nomineerde de jury drie scholenparen voor de hoofdprijs, die op 9 december wordt uitgereikt.

Datum donderdag 9 december 2004
Tijd inloop vanaf 13:30 tot 14:00 uur
Programma start: 14:00, eind: 14:45
Adres De Bol, Werner von Siemensstraat 1, Zoetermeer

U bent van harte welkom bij de prijsuitreiking
Uw redacteur, fotograaf of RTV-ploeg is van harte welkom in 'de Bol' te Zoetermeer. Na het uitroepen van de winnaar is er gelegenheid de genomineerden en de winnaars te interviewen. Inloop: 13:30 uur. U kunt zich aanmelden via info@epn.net of bij Reneé Bol, telefoon 070 4277622.

Juryleden
- Erwin Blom (hoofd VPRO digitaal)
- Sannette Naeyé (directeur Cinekid)
- Egbert-Jan Weeber (acteur, radioprogrammamaker en DJ).

Genomineerden
- Baken Park Lyceum, Almere, met III Liceum Ogólnoksztalcace, Sopot, Polen; - Aloysiuscollege, Den Haag, met Liceum Stanislawa Konarskiego, Mielec, Polen; - Hofstadcollege, Den Haag, met Tallina 32 Kekskkool, Tallinn, Estland.

De genomineerden presenteren hun inzendingen onder aanmoediging van minister Brinkhorst, die de aanwezigen via een videoboodschap toespreekt. Vervolgens kiest de jury de winnaars.

Europe Online wedstrijd
Voor de wedstrijd maakten Nederlandse scholieren virtueel contact met een partnerschool uit één van de nieuwe EU-lidstaten. De voorwaarde was dat er inventief gebruik werd gemaakt van digitale communicatiemiddelen. De scholieren wisselden informatie uit over de wederzijdse culturen. Zo werden grensoverschrijdende mogelijkheden van ICT verkend én werd tegelijkertijd het Europees burgerschap gestimuleerd.

Prijzen
De hoofdprijs, mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, is een ontmoeting van de deelnemende scholieren in de Europese Culturele hoofdstad van 2004: Praag. Andere prijzen: mobiele telefoons, beschikbaar gesteld door Siemens Nederland en een spelcomputer, beschikbaar gesteld door Microsoft.


---

Over EPN
EPN zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van de samenleving met behulp van ICT. In het platform zijn het bedrijfsleven, de politiek, het maatschappelijke middenveld, de wetenschap en de overheid vertegenwoordigd. EPN verricht onderzoek, publiceert en organiseert bijeenkomsten over thema's rond ict en de samenleving.

Meer informatie over de Europe Online wedstrijd vindt u op www.epn.net, of bel naar Jasmijn Snoijink of Esther Wouters, 070 4277622.


---

U bent ook van harte welkom bij de rest van het programma (tot 18:30)

In de rest van het programma onder andere een forumdiscussie getiteld 'Is er in 2014 gewoon bandbreedte voor iedereen?', een column door schrijfster Karin Spaink en de presentatie van de Loevestein Consensus.

De Loevestein Consensus is een nieuwe EPN uitgave met daarin tien aanbevelingen voor de toekomst van Nederland.

De Loevestein Consensus is tot stand gekomen op Slot Loevestein, waar op 22 november 2004 tachtig talentvolle en creatieve personen bijeen kwamen: topmanagers uit het bedrijfsleven, parlementariërs, hoogleraren, de voorzitters van FNV en VNO, erkende talenten uit de werelden van vormgeving, muziek, beeldende kunst, video-art en architectuur, burgemeesters, museumdirecteuren, topambtenaren, een gedeputeerde en een filosoof, management consultants en journalisten. Ze wisselden van gedachten over de toekomst van Nederland.