Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

| Onderwerp    |
|Wie stuur jij je eerste kerstkaartje?                                    |
|Datum         |
| 9 december   |
|2004         |
NS en TPG Post initiëren kerstkaartenactie

Jules Deelder voorziet kerstkaarten van inspirerende teksten

De feestdagen staan voor de deur. Miljoenen mensen schrijven juist ook in deze tijd persoonlijke wensen naar familie, vrienden en relaties. TPG Post en de Nederlandse Spoorwegen bieden treinreizigers op donderdag 9 december gratis voorgefrankeerde wenskaartjes aan onder het motto "Wie stuur jij je eerste kerstkaartje?".

Speciale kerstpostteams delen donderdag op diverse trajecten toepasselijke kerstkaartjes uit, die treinreizigers direct kunnen schrijven en posten. Voor mensen die op zoek zijn naar bijzondere en inspirerende teksten voor op hun kerstpost, is in de intercity van Rotterdam naar Arnhem die om 10.49 uur vertrekt uit Rotterdam een speciale kerstcoupé ingericht. In deze sfeervolle coupé neemt Jules Deelder plaats nadat hij officieel het startschot heeft gegeven voor deze actie. Dat doet hij door het schrijven van een reuzenkerstkaart op het perron van Rotterdam Centraal.

Deelder, de Kerstman en enkele collega-dichters en schrijvers reizen vervolgens in de kerstcoupé mee naar Utrecht om de eerste kerstkaartjes van reizigers te voorzien van mooie kerstwensen.

TPG Post en NS nodigen u van harte uit om op donderdag 9 december as. om 10.30 uur aanwezig te zijn bij het schrijven van de eerste kerstkaart op het station Rotterdam Centraal, dat dit jaar voor het eerst de hele maand december speciaal in kerstsfeer is gebracht.

PROGRAMMA

10.15 uur: Ontvangst in Café T, spoor 1 op Rotterdam Centraal 10.30 uur: Jules Deelder schrijft eigen eerste kerstkaart 10.47 uur: Vertrek speciale kersttrein met dichters 11.31 uur: Aankomst Utrecht

Kerstpostteams met hun kerstkaarten zijn ook - overdag - te vinden in de treinen op de trajecten: Haarlem- Maastricht, Den Haag - Venlo en Rotterdam - Groningen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met TPG Post Mediavoorlichting, Hanne Kluck, telefoon: 070 334 45 04 of NS, Henk van den Broek, telefoon: 010 282 49 46. U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden door voor woensdag 8 december vóór 15.00 uur bijgaand antwoordformulier te mailen naar: h.kluck@tpgpost.nl. U kunt natuurlijk ook faxen naar: 070 334 5141. AANMELDINGSFORMULIER

PERSBIJEENKOMST ROTTERDAM CENTRAAL op 9 December 2004

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met TPG Post Mediavoorlichting, Hanne Kluck, telefoon: 070 334 45 04 of NS, Henk van den Broek, telefoon: 010 282 49 46. U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden door voor woensdag 8 december vóór 15.00 uur bijgaand antwoordformulier te mailen naar: h.kluck@tpgpost.nl. U kunt natuurlijk ook faxen naar: 070 334 5141.

? Ja, ik kom naar de persbijeenkomst op donderdag 9 december*

? Nee, ik kom niet naar de persbijeenkomst op donderdag 9 december, maar wil wel graag de persinformatie ontvangen.*


* Doorhalen wat niet van toepassing is

Datum: 9 december 2004

Tijd: 10.30 uur

Locatie: Rotterdam Centraal, Café T, Spoor 1

Medium:
Naam:
Adres:
Postcode + plaats:
Telefoon:
Fax:
E-mail:-___________________________________________________________

-----------------------


---- --
TPG Post Mediavoorlichting & PR
Prinses Beatrixlaan 23, 2595 AK DEN HAAG
Postbus 30.250, 2500 GG DEN HAAG
Telefoon 070 334 52 50
Fax 070 334 51 41

|Persbericht      |
|Datum         |
|9 december 2004       |
NS en TPG Post maken het sturen van kerstkaarten extra leuk

JULES DEELDER INSPIREERT TREINREIZIGERS BIJ EERSTE KERSTWENSEN

Vandaag om half 11 op perron 12 van station Rotterdam Centraal schrijft Jules Deelder zijn eerste levensgrote kerstkaart. NS en TPG Post starten in de sneltrein van Rotterdam naar Arnhem een sympathieke kerstkaartenactie onder het motto:' Wie stuur jij je eerste kerstkaartje?'. Deelder adviseert treinreizigers in een speciale kerstcoupé samen met de Kerstman en collega's van het dichterscollectief tijdens de treinreis bij het schrijven van leuke kerstboodschappen voor hun dierbaren. TPG Post en NS bieden treinreizigers vandaag gratis voorgefrankeerde wenskaarten aan. In de trein kom je op die dag kerstpostteams tegen die kerstkaartjes uitdelen die je direct kunt posten in draagbare brievenbussen. De teams reizen tussen 10 en 16 uur mee op de trajecten Haarlem - Maastricht, Den Haag - Venlo en Rotterdam - Groningen. Er zijn tienduizenden kerstkaartjes beschikbaar. NS maakt er sinds vorig jaar een traditie van om in de decembermaand haar klanten een feestelijk onthaal te bieden. Rotterdam Centraal is dit jaar voor het eerst speciaal in kerstsfeer gebracht. De centrale hal van het station wordt verlicht met meer dan 30.000 lampjes. De versiering is nog tot medio januari te bewonderen. Al jaren sturen Nederlanders gemiddeld zo'n 200 miljoen kerstkaarten in de decembermaand. Iedereen blijkt het deze periode heel belangrijk te vinden om zijn of haar persoonlijke wens of dank kwijt te kunnen op een kerstkaart.

Noot voor de redactie,