Persberichten 09/12 ochtend

Regio 09-12-2004

Leiden Vlam in de pan Een vlam in de pan veroorzaakte op woensdag 8 december rond 15.30 uur in een keuken van een flatwoning aan de Kiekendiefhorst brand. De brand veroorzaakte veel rookoverlast. Vier personen die zich in de woning bevonden zijn voor onderzoek en voor behandeling van brandwonden aan de handen overgebracht naar het LUMC.

Leiden Politie houdt verdachte aan De politie hield op donderdag 9 december kort na middernacht op het Stationsplein een 38-jarige man uit Leiden aan als verdachte van diefstal van een fiets van een 25-jarige plaatsgenoot. De verdachte pakte kort voor zijn aanhouding de fiets af van de eigenaar die de fiets op dat moment ontsloot in de fietsenstalling van het Centraal Station. Hij bedreigde hem daarbij met een schroevendraaier. De politie kon snel ingrijpen, de verdachte aanhouden en de fiets terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaar. De verdachte is ingesloten. Vandaag zet de politie het onderzoek tegen hem voort.

Bodegraven Gewapende overval op bedrijf De politie is een onderzoek begonnen naar een gewapende overval op een bedrijf aan de Spanjeweg. Rond 18.45 uur werd bij het bedrijf aangebeld. De 38-jarige eigenaar van het bedrijf deed open. Onmiddellijk drongen twee mannen binnen, bedreigden de eigenaar met een vuurwapen en doorzochten het bedrijf. Na een aantal minuten vertrokken de overvallers weer en namen daarbij de portemonnee en de mobiele telefoon van de eigenaar mee. Van de overvallers ontbreekt nog ieder spoor.