Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht 09-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Vuurwerkafstekers / -verkoper

AMERSFOORT / SOEST Op woensdag 8 december werden vier jongens bekeurd voor het afsteken van vuurwerk. Hun leverancier kreeg thuis bezoek van de politie.

Rond 10.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Bisschopsweg vuurwerk werd afgestoken. Ter plaatse hoorden de politiemensen een harde knal en zagen rookwolken opstijgen uit de tuin van een woning. Daar bleek dat vier jongens vuurwerk aan het afsteken waren. Het ging om twee 12-jarige jongens uit Haarlem en Soest, een 13-jarige jongen uit Hoogland en een 14-jarige jongen uit Amersfoort. Zij bleken nog slechts in het bezit van een stuk knalvuurwerk te zijn. Dat werd in beslag genomen. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt en hun zaak wordt ter afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat het vuurwerk was geleverd door een 12-jarige jongen uit Soest. De politie heeft een onderzoek in diens ouderlijke woning ingesteld. Daarbij werden een 100.000-klapper en ruim negentig nitraatbommen aangetroffen en in beslag genomen. Het vuurwerk was door de 43-jarige vader enige weken geleden illegaal gekocht, maar hij verklaarde niet te hebben geweten dat zijn zoon het vuurwerk aan anderen doorverkocht. Tegen vader en zoon is proces-verbaal opgemaakt.

Gewapende overval

LAGE VUURSCHE In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 december werd een gewapende overval gepleegd.

Rond 00.45 uur kwamen drie gewapende mannen een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat binnen. Twee personeelsleden werden bedreigd en mishandeld. De overvallers verdwenen met een klein geldbedrag. De beide personeelsleden werden ter plaatse onderzocht door het personeel van een ambulance, maar hoefden niet haar het ziekenhuis te worden gebracht.

Getuigen die in de dagen voorafgaand aan, tijdens of na de overval iets verdachts hebben gezien op of in de nabijheid van de Dorpsstraat worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Verkeerscontrole

BAARN De politie heeft op woensdag 8 december van 16.30 uur tot 18.00 uur een verkeerscontrole op de Bestevaerweg gehouden. Daarbij werden in totaal tien bekeuringen uitgeschreven en wel voor het niet voeren van verlichting op fiets of bromfiets (6), niet dragen van de autogordel (1) en te hard rijden (3).