Gemeente Soest

Verkooppunten vuurwerk

Datum: 08/12/2004

Verkooppunten vuurwerk in Soest en Soesterberg voldoen nog niet aan regelgeving Vuurwerkbesluit

Vijf verkooppunten van vuurwerk in Soest en Soesterberg voldoen nog niet aan de strenge regelgeving van het Vuurwerkbesluit. Dit blijkt uit een inspectieronde van het Gewest Eemland op 1 december. Medio december controleert het Gewest opnieuw. Als de bedrijven dan nog niet voldoen aan de eisen, dan maakt de politie proces-verbaal op of neemt het Gewest, namens burgemeester en wethouders van Soest, het vuurwerk in beslag. Deze wijze van handhaving is in overeenstemming met de richtlijn van het ministerie van VROM.

Het gaat om de bedrijven Welkoop (Torenstraat, Soest), Hooijer (Soesterbergestraat, Soest), Auto Hilhorst (Weteringpad, Soest), De Bruin. (Gallenkamp Pelsweg, Soest) en het Karweihuis (Rademakerstraat, Soesterberg). De voorzieningen waar het om gaat, zijn de gecertificeerde blusinstallatie met water en de brandmeldinstallatie.

De bedrijven weten al geruime tijd dat de strenge regelgeving van kracht zal worden. Het Gewest Eemland heeft ze daar herhaaldelijk op gewezen. Onlangs heeft het ministerie van VROM nadrukkelijk gesteld dat de bedrijven voor de komende verkoopperiode aan de strenge eisen moeten voldoen. Landelijk is het aantal verkooppunten daarom aanzienlijk verminderd. Bovendien voldoen nog steeds veel bestaande verkooppunten niet aan de regelgeving.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer