Gemeente Oirschot

Bestemmingsplannen

Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Woonwijken Oirschot

Met ingang van 9 december ligt gedurende vier weken het voorontwerp van het bestemmingsplan Woonwijken Oirschot ter visie. Het plan behelst alle woongebieden van de kern Oirschot zijnde de wijken De Notel, Korenaar en de Drossaard, De Pullen-Gildewijk, Ekerschot, Sonnevanck en Omgeving den Heuvel (inclusief de Kloosterstraat).

De gemeente Oirschot gaat de komende jaren alle bestemmingsplannen herzien in het kader van het actualisering- c.q. standaardiseringproces "naar één bestemmingsplan Oirschot".

Ten behoeve van het actualiseringsproces is een plan van aanpak opgesteld. Een van de onderdelen van het plan van aanpak is het opstellen van een standaardregeling, die vervolgens wordt toegepast in een pilotbestemmingsplan. Het onderhavige bestemmingsplan is het eerste plan in het kader van de actualiseringsreeks en fungeert derhalve als pilot.

Het bestemmingsplan voorziet in een uniforme, actuele, moderne regeling betreffende het bouwen en het gebruik van gronden en gebouwen in het gebied. De nu voorliggende regeling zal uitgangspunt vormen voor alle toekomstige bestemmingsplannen voor het grondgebied van Oirschot.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 9 december 2004 gedurende 4 weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis te Oirschot.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan eenieder zijn reactie schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Oirschot.