Politie Groningen

Persberichten donderdag 9 december 2004

Provincie Groningen 09-12-2004 -

Hoogezand: fietsendief aangehouden
Een 16-jarige fietsendief uit Hoogezand is woensdagavond door de politie aangehouden aan Gorecht-Oost in zijn woonplaats. De jongeman reed op een fiets die woensdagmiddag was gestolen in een winkelcentrum in Hoogezand. De vader van de eigenaresse van de fiets zag de knaap rijden en greep hem in de kraag om hem vervolgens aan de politie over te dragen. De verdachte, die aanvankelijk nog verklaarde de fiets zomaar op straat van een onbekende te hebben gekregen, bekende aan het politiebureau diefstal. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Wildervank: aanhouding na uit hand gelopen burenruzie
In zijn woning aan Kolgans in Wildervank heeft de politie woensdagmiddag een 49-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn buurvrouw (58). Tussen de verdachte en zijn buren bestaat een al langer lopend conflict. Woensdagmiddag liep dat conflict uit de hand. Er ontstond een handgemeen waarbij de verdachte de buurvrouw met een vishengel sloeg. Het slachtoffer liep hoofd- en armletsel op en moest worden opgenomen in een ziekenhuis. De verdachte werd door de politie meegenomen naar het bureau en is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Sellingen: honden doden schapen
In een weiland aan de Borgerschapenweg hebben twee honden woensdagmorgen tenminste acht schapen doodgebeten. Daarnaast verwondden een ze een nog onbekend aantal schapen zodanig ernstig dat ook die moesten worden afgemaakt. Tevens mist van de kudde van 86 schapen nog een aantal dat voor de honden is gevlucht. Vermoedelijk zijn deze dieren ook gewond geraakt door bijvoorbeeld het lopen over wildroosters. De honden, beide een kruising Rottweiler/Labrador, zijn eigendom van een 34-jarige man uit het Duitse Sustrummermoor. De man heeft toegezegd de schade te zullen vergoeden en zijn honden te laten inslapen. De honden bleken in de nacht van dinsdag op woensdag te zijn uitgebroken. Woensdag is getracht om de honden af te schieten maar de ze konden niet worden getraceerd.

Roodeschool: kind gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Hooilandseweg in Roodeschool is woensdagmiddag een 12-jarige jongen uit die plaats gewond geraakt. Het kind speelde op het erf van een vriendje met een bal. Toen de bal de weg op rolde en de jongen de bal terug had gehaald wilde hij weer oversteken. Hij werd daarbij aangereden door een auto, bestuurd door een 40-jarige man uit Appingedam. Het kind liep hoofdletsel op en moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht.

Nuis: auto in sloot
Een 35-jarige vrouw uit Beetsterzwaag en haar twee kinderen zijn woensdag middag voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht nadat ze op de autosnelweg A7 ter hoogte van Nuis met de auto in een sloot waren beland. De vrouw kwam door onbekende oorzaak met de auto in de middenberm terecht. Na een stuurcorrectie verloor ze de controle over de auto en raakte in een slip waarna de auto in de sloot terecht kwam en over de kop sloeg. De bestuurster en de kinderen konden met behulp van omstanders uit de wagen worden gehaald. In het ziekenhuis bleken ze slechts enkele schrammen en builen te hebben opgelopen. De zwaar beschadigde auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Appingedam: bedrijfsongeval
Aan de Kanaalweg in Appingedam is woensdagmiddag een 23-jarige medewerker van een bouwbedrijf gewond geraakt. Het slachtoffer raakte bekneld tussen een aanhangwagen en een door nog onbekende oorzaak omgevallen houten wand. De man liep beenletsel op en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft het bedrijfsongeval gemeld bij de arbeidsinspectie.

Snelheidscontroles: woensdag
Ter Apel: A.G. Wildervanckweg
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 866 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 127 km.
Slochteren: Provinciale Weg N387
Limiet: 70 km per uur, gecontroleerd: 750 voertuigen, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 116 km.
Appingedam: Rijksweg N33
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 790 voertuigen, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 125 km.
Sellingen: Lammerweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 264 voertuigen, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 114 km.
Berichten Groningen Stad volgen