Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 09-12-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verdachte gewapende overval tankstation aangehouden

ZEIST Op woensdagavond is een 17-jarige verdachte uit Zeist aangehouden voor het plegen van een overval op een tankstation.

Omstreeks 19.55 uur zag een getuige dat een man met een bivakmuts en een vuurwapen het tankstation aan de Sanatoriumlaan binnen was gelopen. De getuige heeft hierop de politie gebeld. Deze is met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Op weg naar het tankstation zagen agenten de verdachte, met iets in zijn handen, in hun richting rennen. Hierop hebben zij hun vuurwapen getrokken. De verdachte liet hierop twee geldkistjes vallen. Bij hem werd ook een vuurwapen aangetroffen. De jongen is aangehouden en ingesloten.

Verkeerscontrole

BILTHOVEN - De politie heeft woensdagmiddag -en avond een verkeerscontrole op de Soestdijkseweg uitgevoerd.

Tussen 16.00 en 20.30 uur werd en groot aantal bekeuringen uitgeschreven voor onder andere, een verlopen rijbewijs, het niet dragen van de autogordel, het negeren van een geslotenverklaring, het voeren van de mistverlichting en het niet handsfree bellen. Tevens werden in totaal 70 blaastesten afgenomen. Niemand had te veel gedronken.

Winkeldief aangehouden

ZEIST - Bij een winkel aan de Slotlaan heeft de politie woensdagmiddag een meisje aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding dat twee meisjes een diefstal hadden gepleegd. Ter plaatse trof de politie alleen nog een 14-jarig meisje uit Werkhoven aan. Haar medeverdachte had kans gezien te vluchten. Het meisje had samen met haar vriendin getracht schoenen weg te nemen. Zij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Voortuin leeggeroofd

BUNNIK - Bij een woning aan de Stationsweg hebben onbekenden woensdagmiddag een voortuin leeggeroofd.

Omstreeks 14.45 uur werd de politie gebeld omdat een complete voortuin was leeggehaald. Ter plaatse trof de politie een ontredderde 85-jarige vrouw aan. Onbekenden hadden een aantal planten, denachtige struiken en boompjes uit de tuin gehaald. Uiteindelijk stonden alleen nog afgezaagde stronken in de grond. De politie heeft het vermoede dat het groen gebruikt wordt voor kerststukken. Onderzoek wees uit dat ook een aantal planten uit de tuin van de buren waren ontvreemd.