Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 december 2004

Slachtoffer aanrijding overleden

Slachtoffer van aanrijding op 22 november jl., 8 december in ziekenhuis overleden

Enschede

Een 40 jr. man uit Hengelo is woensdagmorgen 8 december ten gevolge van de verwondingen die hij bij een aanrijding op 22 november jl. had opgelopen, overleden.

Maandag 22 november is het onderstaande persbericht m.b.t. deze aanrijding gebracht.

Aanrijding met letsel

Automobilist in sloot, brandweer helpt om man te bevrijden

Enschede

Maandagmorgen 22 november omstreeks 00.10 uur werd een aanrijding gemeld op de Beckumerstraat tussen Boekelo en Beckum, nog binnen de gemeentegrenzen van Enschede. Bleek dat een 40 jr. automobilist uit Hengelo in een van de vele bochten in deze weg vermoedelijk de macht over het stuur is kwijt geraakt en in de sloot terecht kwam. Met behulp van de ter plaatse gekomen brandweer is de 40 jr. uit de auto gehaald en door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (04-143977)

Insluiper aangehouden

Man aangehouden die gepoogd had diefstal te plegen in bejaardentehuis

Enschede

Woensdagavond 8 december werd doorgegeven dat bij een bejaardentehuis aan de Bleekhofstraat in Enschede een man was betrapt die geprobeerd had bij een tweetal bewoners binnen te komen. Een signalement werd doorgegeven en in de directe omgeving werd een 37 jr. Enschedeer gesignaleerd die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangesproken en daarna aangehouden. Aan het bureau is hij opgesloten en donderdagmorgen de 9e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (04-151013)

Aanhouding na o.a. mishandeling

Man aangehouden na mishandeling, bedreiging en vernieling

Enschede

Woensdagavond 8 december werden moeilijkheden gemeld bij een flatgebouw aan de Spechtstraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat een 29 jr. bewoner een 21 jr. medebewoner en diens ouders die op bezoek waren, had mishandeld en bedreigd met een mes en enkele vernielingen had aangericht. Er waren problemen ontstaan omtrent het vernielen van een ruit, waarop de 29 jr. geheel door het lint ging en de 21 en diens ouders sloeg en met een mes bedreigde. Hierop is de 29 jr. aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. In de loop van donderdagmorgen de 9e december is de verdachte voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (04-151051)

Aanhouding i.v.m. brandstichting

Man aangehouden die vermoedelijk een ontploffing in zijn eigen huis heeft veroorzaakt

Enschede

Donderdagmorgen 9 december werd om ongeveer 00.25 uur gemeld dat er brand was in een woning aan de Johan Wijnoltsstraat in Enschede. Ter plaatse sloegen de vlammen uit de woning en bleek een deel van de rechtergevel te zijn weggeslagen. Omwonenden verklaarden dat er een ontploffing was geweest en dat daarna de brand was ontstaan. De eigenaar van de woning, een 32 jr. Hengeloer, is sinds maart van dit jaar bezig met het verbouwen van de woning was ter plaatse. De brand werd door de brandweer geblust en het gas werd door Essent afgesloten. Hierna werd duidelijk dat er verdachte omstandigheden waren en de mogelijk niet meer kon worden uitgesloten dat de 32 jr. eigenaar zelf de ontploffing te weeg had gebracht. Voor het afleggen van een verklaring was deze ondertussen reeds naar het bureau gebracht, hier is hij is aangehouden en voor verder onderzoek opgesloten. In de loop van donderdag de 9e december is de 32 jr. in verzekering gesteld. Bewoners, drietal studenten, van een naastgelegen pand zijn i.v.m. instortingsgevaar elders ondergebracht. (04-151089)

Inbraak opgelost

Met aanhouding van drie personen, inbraak in bouwkeet opgelost

Almelo

In de nacht van 13 op 14 september jl. werd er ingebroken in een bouwkeet aan de Steffensweg in Almelo. Een bladblazer en een bermmaaier werden daarbij weggenomen, nadat het slot van de bouwkeet was geforceerd. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd maandag 6 december een 18 jr. Almeloer aangehouden die er van werd verdacht bij deze inbraak betrokken te zijn geweest. Het onderzoek werd voorgezet en dinsdag de 7e werden nog twee Almeloers aangehouden van 17 en 18 jaar. Alledrie de aangehouden personen bekenden een aandeel te hebben gehad bij de inbraak en proces-verbaal wordt opgemaakt. De gestolen goederen zijn teruggevonden en ondertussen aan de eigenaar teruggeven. (04-114556)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --