Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 9 december

* OVERVAL
RIDDERKERK - Woensdagmorgen rond negen uur werd door een man met een bivakmuts op, gewapend met een stuk hout, een overval gepleegd op een bedrijf aan de Nijverheidstraat. De man stormde het kantoor binnen en sloeg de 65-jarige eigenaar, afkomstig uit Rotterdam, diverse malen op zijn hoofd. Vervolgens werd het slachtoffer geschopt waardoor hij ten val kwam. Door de overvaller werd enkele duizenden Euro's meegenomen die klaar lagen voor klanten en leveranciers. Door de recherche van district Feyenoord-Ridderster wordt een nader onderzoek ingesteld.


* POLITIEMENSEN HOUDEN MINDERJARIGE JOYRIDER AAN

ROTTERDAM - Een vijftienjarige jongen uit Rotterdam is woensdagavond, na een korte achtervolging, op de Spaanseweg aangehouden voor joyriding.
Het rijgedrag van de jeugdige joyrider viel een politieman op, die hierop besloot om de 'automobilist' te controleren. Na een korte achtervolging werd de jongen op de Spaanseweg aangehouden. De auto waarin de jongen reed, is vermoedelijk in Amsterdam gestolen.


* TWEE BEJAARDE MENSEN OVERLEDEN
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam - Zuid heeft woensdagmiddag in een woning aan de Bruinissestraat twee overleden mensen aangetroffen. Het gaat om een man en een vrouw beiden 86 jaar oud.
Familieleden hadden de politie gebeld omdat er niet werd opengedaan en ze geen contact konden krijgen. Samen met politiemensen is men naar binnen gegaan, waar de lichamen van het echtpaar werden gevonden. De recherche heeft een onderzoek ingesteld. De 86-jarige man is vermoedelijk onwel geworden en zijn echtgenote heeft hem willen helpen, waarbij ze eveneens niet goed werd. Beiden zijn aan de gevolgen daarvan overleden. De oorzaak van het overlijden is van natuurlijke aard, er is geen enkele aanleiding om het onderzoek in een andere richting voort te zetten.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Woensdag werden drie hennepkwekerijen ontmanteld in de Hoogstraat in Schiedam, de Voorstraat in Spijkenisse en de Zaagstraat. Hierbij werden in totaal ruim 2000 planten in beslag genomen.
Boven een winkel aan de Hoogstraat werd woensdagmorgen rond elf uur door politiepersoneel een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Na telling werden 1100 planten in beslag genomen, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur. Na de inbeslagname werd alles vernietigd. Tegen de eigenaar, een 23-jarige Schiedammer, wordt proces-verbaal opgemaakt. Politiemensen van het district De Eilanden stelden woensdagochtend, op grond van Opiumwet, een onderzoek in een pand aan de Voorstraat in. In het pand werd een hennepkwekerij met 372 planten en 4800 stekjes aangetroffen. Deze werden samen met de apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Enecopersoneel constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af.
Een 29-jarige man uit Zwijndrecht, een 37-jarige man uit Oudenbosch en een 31 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden in het pand aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man uit Oudenbosch verbleef illegaal in Nederland en is overgedragen aan de Vreemdelingensdienst. Politiepersoneel van district de Noordhoek heeft woensdagmiddag omstreeks twee uur een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Zaagstraat. De 556 planten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. Na onderzoek bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.

Uitgave woensdag 8 december
stroomdraden in de meterkast en het in dienst hebben van iemand