Politie Drenthe

donderdagmorgen

Assen 09-12-2004

Bromfietser gewond bij aanrijding

ASSEN - Een 17 jarige bromfietser uit Norg is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Selma Lagerloflaan / Maria in Campislaan in Assen. Een 54 jarige automobilist uit Assen die vanaf de Selma Lagerloflaan de Maria in Campislaan wilde oprijden zag de bromfietser over het hoofd. Eeen botsing was het gevolg. Door de klap schoof de bromfietser naar de linker weghelft, recht voor een tegemoetkomende auto , bestuurd door een 66 jarige vrouw uit Assen. De bromfietser kwam er van af met wat schaafwonden .

Politie bekeurt hardleerse automobilist

MEPPEL - De politie heeft woensdagmiddag op de Eendrachtstraat in Meppel een 58 jarige automobilist opgeschreven voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Surveillerende agenten herkenden de man en wisten dat zijn rijbewijs vanwege een rechterlijk vonnis was ingevorderd.

Bromfietser dik in de fout

MEPPEL - De politie heeft woensdagavond op de Johan van Oldebarneveltstraat in Meppel een 21 jarige bromfietser uit Meppel van de weg gehaald en meegenomen voor technisch onderzoek. De man reed zonder verlichting; hij had geen bromfietscertificaat en hij had de bromfiets niet verzekerd. Kortom: er deugde weinig van.

Fietsen uit berging gestolen

EMMEN - Een 81 jarige inwoner van Emmen heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van twee fietsen uit de berging van een flat aan de Beatrixstraat in Emmen. De deur van de berging was met geweld opengebroken. Het gaat bij de fietsen op een blauwe electrische Sparte damesfiets en een bruin/rode damesfiets van het merk Batavus Belcanto.

Politie sluit winkeldief in

ASSEN - Een 34 jarige inwoner van Assen heeft bij de politie bekend dat hij verantwoordelijk is voor de diefstal van een autoradio bij een supermarkt aan de Neptunuspassage in Assen. Personeel van het bedrijf betrapte de man en droeg hem over aan de politie. Omdat het al de tweede keer binnen een week was dat de man voor winkeldiefstal bij de politie zat is hij in verzekering gesteld.

Dronken man veroorzaakt overlast

PEIZE - De politie heeft donderdagmorgen rond zes uur op de Groningerweg in Peize een 19 jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man, die duidelijk dronken was, had bij een woning aan de Groningerweg een ruitje van een voordeur ingetikt en was naar binnen gegaan, op zoek naar een slaapplaats. Toen de bewoonster de politie belde verdween de man. Hij werd even later op straat aangehouden.

Bert Visser (0651 - 611629) is tot vanmiddag 16.30 uur bereikbaar voor de media. Daarna neemt collega Dana Kragten (0652 - 554218) het voorlichterpiket over.