Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Voorthuizen - krantenjongen aangereden:getuigen gezocht
Publicatiedatum: 09-12-2004

De politie van Voorthuizen is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Garderbroekerweg. Daarbij werd een twaalfjarige krantenjongen uit die plaats aangereden door een auto. De jongen liep daarbij verwondingen op aan een been. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

De aanrijding gebeurde dinsdagmiddag omstreeks vier uur, tussen de Elzenkamperweg en de Blotekamperweg. Volgens het slachtoffer werd hij toen aangereden door een klein model personenauto die hem achterop was komen rijden. De jongen was daardoor gaan slingeren en gevallen, waarbij hij de verwondingen opliep. Ook zijn fiets raakte beschadigd. De bestuurder van de personenauto zou zonder stoppen zijn doorgereden richting Kootwijkerbroek. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen en meldde zich woensdagmiddag bij de politie. Getuigen die meer informatie hebben die kunnen leiden tot het achterhalen van de onbekende automobilist worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. Men kan ook terecht in het politiebureau aan de Nijkerkerweg in Barneveld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageningers betrapt bij inbraak

Publicatiedatum: 09-12-2004

De Wageningse politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Kolkakkerweg twee inwoners uit die stad betrapt bij een inbraak in een leegstaande woning. Buurtbewoners waarschuwden rond kwart over twee de politie nadat ze vreemde geluiden uit de woning hadden gehoord. Toen enkele agenten poolshoogte kwamen nemen betrapten zij de twee Wageningers op heterdaad terwijl ze bezig waren goederen uit de onbewoonde flatwoning te halen. Beide verdachten, 28 en 31 jaar oud, zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede-politie pakt rijbewijs af van hardleerse snelheidsduivel
Publicatiedatum: 09-12-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdagmiddag op de Wekeromseweg in Ede het rijbewijs afgenomen van een 21-jarige automobilist uit Lunteren. De man werd bij een snelheidscontrole betrapt terwijl hij met 152 km/u over de Wekeromseweg reed. Op die weg mag maximaal 80 gereden worden. Na correctie bleef er een overschrijding van de maximumsnelheid over van 67 km/u. De politie kan bij snelheidsoverschrijdingen vanaf 50 km/u het rijbewijs invorderen. Recent was de Lunterenaar al door de agenten aangesproken over zijn rijgedrag. Toen was de Lunterenaar al opgevallen door zijn rijgedrag, waarbij hij met hoge snelheid zowel binnen als buiten de bebouwde kom reed. Een exacte snelheid hadden de agenten toen niet kunnen meten. De Lunterenaar was er die keer vanaf gekomen met een waarschuwing. Die bleek kennelijk aan dovemansoren gezegd. Justitie beslist over teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 09-12-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag bij snelheidscontroles in Ede 48 boetes uitgedeeld. Het VHT controleerde op wegen binnen de bebouwde kom op de volgende plaatsen:
- Proosdijerveldweg tussen 19.35 en 20.25 uur. In dat tijdsbestek reden 146 bestuurders de controle voorbij. Daarvan reden er 12 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u terwijl 50 daar de limiet is.

- Tussen 19.00 en 21.00 uur werd gecontroleerd op de Galvanistraat. Van de 175 gecontroleerde passanten reden er 19 te hard. Daarbij werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 83 km/u.
- Tussen diezelfde tijdstippen werd ook een controle gehouden op de Frankeneng. Daar werden 17 hardrijders op de bon geslingerd. In die periode waren 143 bestuurders de controle gepasseerd. Onder hen was één bestuurder die tevens teveel gedronken bleek te hebben. Bij hem werd een alcoholpromillage gemeten van 0,76 (bijna anderhalf maal zoveel als is toegestaan). Bij de snelheidscontrole werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 90 km/u, terwijl ook op de Frankeneng niet harder gereden mag worden dan 50.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606