Kenniscentrum Elektronische Overheid

9 dec 2004

Succesvolle conferentie 'Open Standards and Libre Software in Government' in Den Haag

De conferentie heeft plaatsgevonden op 18 november is georganiseerd door onder andere het ministerie van Economische Zaken, MERIT en Programma OSOSS. Meerdere Europese nationale overheden hechten groot belang aan open standaarden en open source software. Dit blijkt wel uit de keuze van sprekers op deze dag.

In de sessie 'Interoperability and Open standards' trad Barbara Held op, van de IDA-eenheid (Interchange of Data between Administrations) van de Europese Commissie. Zij heeft deze dag de Europese definitie van open standaarden aangekondigd, die gebaseerd is op die van Programma OSOSS. Deze definitie is onderdeel van het recent gepubliceerde European Interoperability Framework.

Frans Nauta, secretaris van het Innovatie Platform, benadrukte de behoefte aan samenwerking tussen overheden en burgers en roemde de open source beweging als model voor open samenwerking.

Colm Butler, directeur van Information Society Policy voor het departement van de Ierse Minister President, spoorde de open source community aan om technische zaken beter begrijpbaar te maken voor bestuurders.

meer informatie over deze bijeenkomst is te vinden op de conferentie website