1e persbericht van donderdag 9 december 2004

Eindhoven 09-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelle automobilist levert rijbewijs in

Een 38-jarige automobilist uit Polen moest in de nacht van woensdag op donderdag zijn rijbewijs inleveren omdat hij te hard had gereden. Politiemensen zagen hem over de A67 rijden en gingen er achteraan. Hij reed, terwijl er mist was, ruim 180 km/u. Terplaatse mag 120 km/u. gereden worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vier verdachten aangehouden na auto-inbraak

Donderdag om 5.15 uur zijn in een tuin bij een woning aan de Kruisstraat vier Eindhovenaren van 19, 18 (2x) en 17 jaar oud aangehouden. De politie kreeg een melding dat op de Verwerstraat werd ingebroken in twee personenautos. Toen de politie ter plaatse kwam sloegen ze te voet op de vlucht. Ze konden even later in een tuin, waar ze zich probeerden te verstoppen, aangehouden worden. Op de Verwerstraat bleek inderdaad in twee autos te zijn ingebroken. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Op de Aarle Rixtelseweg is donderdag om 1.20 uur een 29-jarige automobilist uit Lieshout aangehouden. De man had gedronken en blies bijna 1,6 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbreker gepakt

Donderdag om 2.25 uur is op het Molenven een 50-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De politie zag op een afgelegen plek een auto staan en hield die in de gaten. De verdachte stapte even later in de auto en reed er mee weg. Bij controle bleek dat in de auto inbrekersgereedschap lag. Onderzoek bracht aan het licht dat bij een sportpark in de buurt een poortje in het hekwerk open was gebroken. De verdachte bekende dat hij daar had willen inbreken. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op de kruisingen Kasteel Traverse Tiendstraat en Oostende Keizerin Marialaan zijn 32 bekeuringen uitgeschreven. Voor het rijden door rood werd 26 maal bekeurd en 6 maal voor ondeugdelijke verlichting. De controles waren tussen 7.00 en 9.00 uur.

Hapert: Hennepkwekerij opgerold

In een woning aan het Hoefblad is woensdagavond een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was op een slaapkamer op de eerste verdieping en er stonden 99 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. Verder vond de politie in de woning ruim 500 gram wiet, kleine hoeveelheden hash, 50 xtc-pillen, een busje pepperspray en een imitatiewapen. De bewoners, een 39-jarige man en een 35-jarige vrouw, zijn aangehouden en voor onderzoek de cel ingegaan.

Eersel: Drie honden gestolen

Woensdagmiddag zijn uit een hok achter een woning aan de Schadewijksestraat drie honden gestolen. De gestolen dieren, twee beagles en een cocker spaniel, zijn geschikt voor de jacht en ze hebben een totale waarde van 2000 euro.

Waalre: Woninginbraak

Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Bolderiklaan. De voordeur is opengebroken en uit de woning verdwenen een computerscherm, fotoapparatuur en een laptop.

Veldhoven: Twee hennepkwekerijen opgerold

De politie Veldhoven heeft woensdag in twee woningen hennepkwekerijen ontdekt.

* In een woning aan de Tulderhei stonden in drie ruimtes in totaal 689 planten. Deze planten en de apparatuur zijn inbeslaggenomen. De kwekers, Eindhovenaren van 21 en 17 jaar oud, waren in de woning aanwezig en zijn aangehouden. Ze konden na verhoor op het bureau weer naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
* In een woning aan de Berkt is woensdagavond een kwekerij met 1000 planten ontdekt. In de woning was ook een hennepdrogerij en daar werd ongeveer 10 kilogram gedroogde wiet gevonden. Alles is in beslaggenomen. De stroom werd illegaal afgetapt. In verband met deze kwekerij werden vijf personen aangehouden. Drie van hen, twee Duitsers van 58 en 45 en een 39-jarige Veldhovense vrouw, konden na verhoor naar huis. De 43-jarige bewoner en een 51-jarige Eindhovenaar zijn voor onderzoek de cel ingegaan.