Ingezonden persbericht


Persbericht

SIEBEL SYSTEMS KIEST VOOR INFORMATICA S DATA-INTEGRATIE TER ONDERSTEUNING VAN ZIJN NIEUWE BEDRIJFSSUITE VOOR ANALYTIC APPLICATIONS

~ Alle Business Analytics Applications worden nu ondersteund door Informatica s verregaande data-integratietechnologie ~

Nieuwegein, 9 december 2004 Informatica Corporation (Nasdaq: INFA) heeft vandaag bekend gemaakt dat het huidige partnership met Siebel Systems (Nasdaq: SEBL) aanzienlijk zal worden uitgebreid. De samenwerking houdt in dat Informatica s data-integratieplatform embedded zal worden als core technologie ter ondersteuning van de onlangs gelanceerde enterprise analytic applications suite van Siebel Systems. Het gebruik van Informatica s technologie geeft Siebel Business Analytics klanten naadloze toegang tot data vanuit een groot aantal enterprise sources, inclusief Peoplesoft, SAP en Oracle applicaties voor Finance, HR en Supply Chain.

Informatica was reeds langer de data-integratiesoftware die de voorkeur van Siebel Systems genoot. Deze combinatie is de drijvende factor achter een aantal van de s werelds meest toonaangevende projecten op het gebied van analytics , aldus Larry Barbetta, group vice president and general manager binnen Siebel Business Analytics. We zijn erg blij dat we onze samenwerking met Informatica verder kunnen uitbreiden en onze klanten in de gelegenheid kunnen stellen om optimaal gebruik te maken van de beproefde en marktleidende data-integratiecapaciteiten van Informatica. We zijn nu in staat om onze nieuwe analytic applications lijn uit te breiden. Klanten kunnen op deze manier data vanuit een grote selectie aan populaire bedrijfsapplicaties tot één geheel verenigen waardoor men een krachtig inzicht krijgt in het geheel aan data.

Siebel Systems biedt zijn klanten reeds sinds 2000 Informatica-software aan als fundament voor zijn customer analytic applications productlijn. Deze suite geeft senior executives inzicht in sales, service en marketing. Als onderdeel van het uitgebreide partnership zal de Informatica-software nu ook ondersteuning bieden aan de nieuwe enterprise analytic applications productlijn voor analytics van Siebel Systems op het gebied van customers, finance, workforce en supply chain.

Dankzij de introductie van zijn veelomvattende suite aan enterprise analytic applications is Siebel Systems in staat om zijn altijd al sterke leidende positie in de customer analytics nog verder te versterken. Zo is het bedrijf in staat klanten te helpen bij het verkrijgen van ware cross-enterprise business inzichten, aldus Girisch Pancha, executive vice president of products binnen Informatica. Omdat Informatica zijn klanten de mogelijkheid geeft snel en op kosteneffectieve wijze data te consolideren vanuit een breed scala aan systemen, biedt het bedrijf zijn klanten een verregaand zicht op de business, waardoor Informatica marktleider blijft op het gebied van integratie van bedrijfsdata. We zijn erg blij dat we onze langlopende partnership met Siebel Systems verder kunnen uitbreiden en Informatica s beproefde capaciteiten voor integratie van bedrijfsdata kunnen aanbieden aan onze gezamenlijke klanten ter ondersteuning van de aanzienlijk uitgebreide analytic applications suite van Siebel Systems.

Klanten van Siebel Systems kunnen ook kiezen om gebruik te maken van Informatica s PowerExchange data acces software voor directe, non-invasive toegang tot mainframe data. PowerExchange maakt transparante mainframe changed data capture mogelijk ter ondersteuning van real-time analytische omgevingen waarvoor toegang nodig is tot up-to-the-second operationele data vanuit legacy applicaties en systemen. Tevens kunnen klanten Informatica PowerCenter gebruiken voor bredere operationele data-integratie-initiatieven tussen Siebel Systems, ERP- en andere bedrijfssystemen of datamigratie vanuit legacy systemen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is de marktleider op het gebied van data-integratiesoftware. Dankzij het gebruik van Informatica-producten kunnen bedrijven toegang krijgen tot hun informatiebezittingen en deze visualiseren en controleren. Hierdoor worden bedrijfsprestaties verbeterd en de winstgevendheid verhoogd, terwijl de supply chain wordt gestroomlijnd en er pro-actief kan worden ingespeeld op naleving van geldende wet- en regelgeving issues. Meer dan 2.100 organisaties over de hele wereld vertrouwen op Informatica als oplossing voor al hun behoeften op het gebied van data-integratie en business intelligence. Kijk voor meer informatie op de website van Informatica: http://www.informatica.com/nl.

###

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086701 / 06-51553760
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau
Tel: 040 235 46 00
E-mail: lilianv@lewispr.com

###

Notitie: Informatica is een geregistreerd handelsmerk van Informatica Corporation in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of handelsnamen zijn van de respectievelijke eigenaren.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com