Ingezonden persbericht


Persbericht

NIEUWE BENADERING VAN ENTERPRISE CONTENT MANAGEMENT MET DE INTRODUCTIE VAN ORACLE FILES 10g

Contentmanagement binnen de hele organisatie nu echt mogelijk

San Francisco, 9 december 2004 Oracle komt met de nieuwe contentmanagementtechnologie Oracle Files 10g, waarmee bedrijven ongestructureerde data beter kunnen beheren en zo hun productiviteit kunnen verhogen, risico s kunnen verminderen en kunnen beantwoorden aan nieuwe wetgeving. Oracle Files 10g is gebouwd op Oracle Database en Oracle Application Server en combineert daardoor schaalbaarheid, betrouwbaarheid en geringe kosten met een groot aantal nuttige tools en diensten om als contentmanagementsysteem echt organisatiebreed ingezet te worden.

Contentmanagement voor iedereen
In tegenstelling tot andere oplossingen voor contentmanagement, die oorspronkelijk ontwikkeld zijn om contentspecialisten te ondersteunen in de sterk gecontroleerde processen waarbinnen ze documenten produceren, is Oracle Files 10g los beschikbaar of als onderdeel van Oracle Collaboration Suite 10g en juist ontwikkeld voor een breder publiek. Hierdoor biedt de nieuwe oplossing alle gebruikers precies de mogelijkheden die zij voor hun werk nodig hebben, zonder dat ze in hun werk iets hoeven te veranderen. Zo bevat het alle bekende mogelijkheden voor bestandsbeheer en uitwisseling, maar ook nieuwe policy-based mogelijkheden voor documentbeheer, zoals zeer specifieke beveiligingsfuncties, automatisch versiebeheer, eigendomsbewakingen en event-gedreven workflows. Nieuwe functionaliteit voor recordsmanagement helpt gebruikers bovendien eenvoudiger voldoen aan de compliance-vereisten.

Samenwerking met groot aantal belangrijke marktpartijen Het nieuwe contentmanagementsysteem wordt al breed ondersteund vanuit de markt en Oracle maakt ter gelegenheid van de introductie een aantal samenwerkingen bekend. Partijen die functionaliteit gaan bieden voor Oracle Files 10g zijn Adobe, Arbotext, Captiva Software, Kofax, netGuru, Network Appliance, Sun Microsystems, Symantec en TMSSequoia. Samen met deze leveranciers gaat Oracle extra mogelijkheden voor contentmanagement en storage bieden ter ondersteuning van compliance, de beschikbaarheid van documenten, het zichtbaar maken van beelden en notities en verbeterde controle en beveiliging van documenten.

Voor details over Oracle Files 10g zie het volledige persbericht: http://www.oracle.com/corporate/press/2004_dec/open26.html

Voor meer informatie over de samenwerkingsovereenkomsten zie:

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.