Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 december 2004

Winkeldieven aangehouden

Twee verdachten aangehouden na diefstal uit winkel

Borne

Politieagenten hielden woensdag 8 december omstreeks 18.20 uur twee mannen aan op de Bornerbroeksestraat in Borne. Beide mannen worden verdacht van diefstal uit een winkel aan de Grotestraat, hetgeen eerder die middag plaatsvond. Winkelpersoneel had gezien dat een van beide mannen iets onder zijn jas had verstopt en ontdekte vervolgens dat het hierbij ging om een autoradio, die uit de winkel afkomstig was. De mannen wisten te ontkomen maar werden aan de hand van het signalement later die dag door de politie aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Harlingen en een 24-jarige man (woonplaats onbekend). Bij fouillering werden bij de verdachten meerdere goederen aangetroffen, die vermoedelijk van diefstal uit dezelfde winkel afkomstig zijn. Beide mannen hebben zich reeds eerder schuldig gemaakt aan winkeldiefstal. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. Door een medewerker van de winkel werd aangifte gedaan. (04-151011)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt zodanig onder invloed van alcohol dat hij zijn rijbewijs moet inleveren

Hengelo

Donderdag 9 december hielden politieagenten omstreeks 03.05 uur een 35-jarige automobilist uit Hengelo aan de Marskant in Hengelo aan nadat een blaastest had uitgewezen dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,98 promille. Het rijbewijs van de 35-jarige man werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-151096)

Ongeval met letsel

Moeder en dochter lopen brandwonden op nadat een snelkookpan met kracht was opengesprongen

Losser

Donderdag 9 december werd omstreeks 18.00 uur een ongeval gemeld in een woning aan de Chopinstraat in Losser. Politieagenten troffen op genoemde locatie twee vrouwen aan met brandwonden in hun gezicht. Omdat de deksel van de snelkookpan vast zat, kwam een 22-jarige vrouw haar 46-jarige moeder te hulp. Nadat er enige beweging in de deksel kwam, sprong deze plotseling met kracht van de pan af. Door de enorme druk sprong de kokende inhoud de lucht in en kwam in aanraking met de gezichten van beide vrouwen. Beide slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat zij eerste- en tweedegraads brandwonden hadden opgelopen. De vrouwen mochten nog diezelfde avond na behandeling naar huis. (04-151008)

Verkeerscontrole

Van de vier gecontroleerde bromfietsen bleken er drie een te hoog vermogen te hebben

Markelo

Woensdag 8 december werd van 07.45 tot 08.45 uur op de Holterweg in Markelo (bij het tunneltje bij de Poppe) een bromfietscontrole gehouden. Vier bromfietsen werden op de rollentestbank geplaatst waaruit bleek dat er drie een te hoog vermogen hadden. Een van deze bromfietsen had een vermogen van meer dan 2 Kw. Tegen de drie bestuurders van de bromfietsen wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controle werd nog een fietser bekeurd omdat deze zonder verlichting fietste. (04-150734)

Overval

Medewerker tankstation wordt onder bedreiging van een vuurwapen van geld beroofd

Losser

Woensdag 8 december vond omstreeks 20.00 uur een overval plaats in de shop van een tankstation aan de Gronausestraat in Losser. Twee mannen kwamen de shop binnen, waarna een van hen de 18-jarige medewerker met een vuurwapen bedreigde. De mannen gingen er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag lopend vandoor in de richting van het centrum. Het gaat om twee mannen met lichtgetinte huidskleur en ongeveer 20-30 jaar oud. Beiden waren donker gekleed. Een van hen had zwart golvend haar tot over de oren en droeg een driekwart leren jas in de kleur zwart. De politie is bezig met een onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Losser via het nummer 0900-8844. (04-151032)

Verdachten aangehouden

Door een melding van een alerte getuige is mogelijk een inbraak voorkomen

Oldenzaal/Denekamp

Door een getuige werd woensdag 7 december rond 04.00 uur gemeld dat op de Oranjestraat in Denekamp een personenauto was gestopt, dat daaruit een paar mannen waren gestapt, die de Ootmarsumsestraat waren ingelopen. De getuige vertrouwde het niet en had het kenteken genoteerd. De getuige zag een tijdje later dat de mannen weer in de auto waren gestapt en met gedoofde lichten waren weggereden. Hierop belde hij de politie. Politieagenten keken naar de auto uit en zagen de auto even later op de Denekamperstraat in Oldenzaal rijden. Zij lieten de bestuurder op de Richter Bosstraat stoppen en troffen in de auto diverse inbrekerswerktuigen aan. Hierop werden de drie inzittenden aangehouden, mannen uit Zeist van resp. 18, 19 en 23 jaar. Politieagenten stelden vervolgens een onderzoek in naar mogelijke sporen van inbraak in de omgeving van de Ootmarsumsestraat. Deze werden echter niet gevonden. Omdat ook later die dag geen meldingen van een inbraak binnenkwamen, werden de drie verdachten in de loop van de dag in vrijheid gesteld. Zij zijn op grond van de APV bekeurd voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen in de nachtelijke uren.

Of de drie mannen van plan waren ergens in te breken, is niet aantoonbaar. Zeker is wel dat, mochten zij dit van plan zijn geweest, dit door de oplettendheid van de getuige is voorkomen. (04-150267)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --