Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen

9-12-2004 Even klikken of persoonlijk boeken: Nieuwe ANVR brochure 2005 beschikbaar Het ANVR heeft de nieuwe ANVR brochure 2005 voor ANVR reisorganisaties en reisbureaus uitgegeven. Met ingang van deze week wordt de ANVR brochure verspreid. Hiermee worden jaarlijks de ruim 7 miljoen ANVR-vakantiegangers optimaal geïnformeerd over de serieuze, ontspannen en avontuurlijke aspecten van het reizen.

De brochure is gedrukt in een oplage van 2,6 miljoen exemplaren en bereikt jaarlijks ruim 7 miljoen reizigers. De brochure is gedurende heel 2005 gratis beschikbaar en opvraagbaar voor elke reiziger die in 2005 boekt (in de winkel, via internet of telefonisch) bij een ANVR reisonderneming. Alle vakantiegangers ontvangen hiermee ter voorbereiding de informatieve ANVR brochure met handige tips, juridische voorwaarden en adressen. In de ANVR brochure staan o.a. de ANVR Reisvoorwaarden en ANVR Boekingsvoorwaarden.

Zo weet elke reiziger die boekt bij een ANVR reisonderneming welke voordelen hem of haar dat oplevert. Door nl. via een ANVR-reisonderneming te reizen heeft de consument zekerheden, voordelen die hij niet heeft bij bijv. het rechtstreeks boeken van vluchten of accommodaties.
- Grenzeloos gemak: u reist, wij verzorgen (ook als er iets misgaat)
- Een wereld aan kennis: gekwalificeerde medewerkers die weten wat er speelt

- Voorwaarden om mee thuis te komen: opgesteld met de Consumentenbond
- Verregaande zekerheid: via de ANVR Internet Gedragscode, de stichtingen Garantiefonds Reisgelden (SGR), Calamiteitenfonds Reizen en Geschillencommissie Reizen.