INSIGNIS COMMUNICATIETRAJECTEN

Vroegtijdige onderkenning doofheid bij baby's bekroond

De Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind (NSDSK) heeft de Nationale Revalidatie Prijs 2004 ontvangen uit handen van prof. drs. Joop van Londen, voorzitter van het Nationaal Revalidatie Fonds. De uitreiking vond plaats in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De NSDSK krijgt de prijs van 12.000 Euro voor haar belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van voorzieningen voor dove en slechthorende kinderen, met name voor de vroegtijdige onderkenning van slechthorendheid en doofheid bij zeer jonge kinderen. Dit heeft onder andere geleid tot gehoorscreening bij baby's.

De snelle opsporing van doofheid is één van de speerpunten van de NSDSK. De stichting is ruim 50 jaar geleden in Amsterdam gestart als een relatief kleine organisatie met als doelstelling steun en zorg te verlenen aan dove en slechthorende kinderen.

De Nationale Revalidatie Prijs is een initiatief van het Nationaal Revalidatie Fonds dat zich al sinds 1960 inzet om de positie van mensen met een lichamelijke handicap in de samenleving te verbeteren. De prijs wordt sinds 1985 uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder andere Prinses Juliana, oud-minister van Volksgezondheid mebrouw M.H.M.F. Gardeniers-Berendsen en de NCRV voor het programma Actie Drempels Weg.

Einde persbericht

--------