Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - verdachte winkeldief aangehouden

Publicatiedatum: 09-12-2004

De Elster politie heeft woensdagmiddag op de Wagenmakerstraat een 36-jarige man uit Sint Anthonis aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een zaak aan het Europaplein betrapte de man toen hij zonder af te rekenen met enkele goederen de deur uit liep. Bij ontdekking zette de man het op een lopen, daarbij op de voet gezeten door het winkelpersoneel. Intussen was de politie al gewaarschuwd. Kort daarop zag een agent de man rennen met nog steeds het winkelpersoneel achter zich aan. De agent wist de man klem te rijden en aan te houden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rivierenland - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 09-12-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag op verschillende plaatsen in het district Rivierenland snelheidscontroles uitgevoerd. De controles vonden plaats in Lobith, Giesbeek, Doornenburg en Elst. Hieronder een overzicht:

- Tussen 08.15 en 09.30 uur werd gecontroleerd op de Batavenweg in Lobith. Van de 410 gecontroleerde passanten reed slechts één bestuurder te hard.

- In Giesbeek werd gecontroleerd tussen 10.00 en 13.50 uur op de Rivierweg. Daarbij werden 24 snelheidsovertreders geflitst. In die periode waren 1430 bestuurders de controle gepasseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

- Op de Krakkedel in Doornenburg bedroeg het aantal snelheid overtreders 5. Daar werden tussen 07.30 en 10.15 uur 790 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 90 km/u. Op die weg mag ook maximaal 80 gereden worden.
- Bij de snelheidscontrole in Elst werden 2 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde daar tussen 10.45 en 13.40 uur op de Rijksweg Noord. In totaal 1690 bestuurders waren de controle gepasseerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u terwijl 80 daar de limiet is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Barneveld; bijtende verdachte gedagvaard

Publicatiedatum: 09-12-2004

De politie heeft een dagvaarding uitgereikt aan een 30-jarige man uit Leeuwarden. Tegen hem is proces-verbaal op gemaakt, omdat hij onder invloed van alcohol een ruit van een woning vernield en - later - een politieman gebeten zou hebben. Van beide incidenten zegt de man zich niets meer te kunnen herinneren. De verdachte geeft wel aan dat hij - als hij onder invloed van alcohol is - wel eens agressief kan reageren.

Het bijtincident vond plaats in het politiebureau. De agent heeft de bijtwond door een arts van de GGD laten onderzoeken. Verdere doktersbehandeling bleek niet noodzakelijk. De verdachte heeft zijn spijt over het incident betuigt, doch wijt dit aan zijn alcoholgebruik.
Ook de vernieling van de ruit in een woning in Barneveld zou "onder invloed" gebeurt zijn. De man pleegde het feit bij een kennis van hem. Het was ook de aanleiding om de politie te informeren. Naar aanleiding van de vernieling is hij aangehouden en naar het bureau overgebracht. Daags na het incident, toen de man weer wat nuchterder uit zijn ogen keek, heeft hij - na verhoor - het bureau weer mogen verlaten. Het proces-verbaal terzake is inmiddels verzonden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221