Gemeente Heerlen

Reageer vóór 15 januari 2005

discussieer mee over toekomstig Heerlens cultuurbeleid

Burgemeester en wethouders hebben een cultuurnota opgesteld waarin lijnen zijn uitgezet voor het Heerlense cultuurbeleid voor de jaren 2005-2008. Het college geeft in de nota onder andere aan dat zij in de periode 2005-2008 hoge prioriteit wil toekennen aan een versterking van het cultuurbereik voor met name jeugd en jongeren. Ook is het college voorstander van versterking van het cultureel ondernemerschap en de creatieve industrie. Cultuur moet meer dan nu het geval is, onderdeel uitmaken van de economische en ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Maar zijn de keuzes die het college maakt de goede? Of juist niet? Welke keuzes op cultuurgebied zou u maken? Discussieer daarom mee over het Heerlense cultuurbeleid en geef uw mening. Dit kan tot 15 januari 2005.

In de nota geven burgemeester en wethouders een voorzet voor die terreinen van kunst en cultuur, waarop zij de komende jaren het accent wil leggen. Behalve cultuureducatie en de begeleiding van jongeren op weg naar kunst en cultuur, vindt het college het stimuleren van festivals en evenementen erg belangrijk voor Heerlen. Ook het realiseren van een poppodium en atelierruimte voor kunstenaars heeft het college hoog in het vaandel staan. Verder wil het college de dansinfrastructuur in Zuid Nederland en de amateuristische kunstbeoefening stimuleren.

Discussieer mee!

De voorstellen van het college zijn zeker nog niet definitief. Burgemeester en wethouders hebben duidelijk aangegeven dat het hier een gedachtebepaling betreft en dat de voorstellen als raamwerk moeten worden gezien. Zo heeft er woensdag 8 december jl een discussieavond plaatsgevonden over de cultuurnota. De discussie op deze avond, waar met name culturele organisaties aanwezig waren, was levendig en zinvol. Maar het college wil ook úw mening weten. Want cultuur is óók dialoog met mensen en cultuur is voor íedereen. Wat zijn culturele ideeën die leven in de stad? Vindt u de beleidsaccenten die het college heeft gemaakt de goede? Of juist niet? Waar moeten we voor gaan en welke keuzes moeten we maken? Discussieer daarom mee over het Heerlense cultuurbeleid en geef uw mening. Dit kan tot 15 januari 2005. Om u hierbij te helpen is een lijst met zeven vragen opgesteld, die u als worddocument kunt opvragen. Stuur hiervoor een mailtje naar cultuurnota@heerlen.nl o.v.v. 'vragenlijst'. De vragenlijst wordt dan naar uw emailadres gestuurd. Deze lijst is overigens ook gepubliceerd in de Uitkijk van 8 december jl.

Meer informatie over de cultuurvoorstellen van burgemeester en wethouders is te vinden in de conceptnota cultuurbeleid Heerlen 2005-2008. Deze nota ligt ter inzage en is verkrijgbaar in het Gemeentelijk Informatiecentrum, Geleenstraat 27.

.

HEERLEN, 9 december 2004

Gemeente Heerlen,
Concernstaf Communicatie,
Hanny Bladt
(045)5604070
persvoorlichting@heerlen.nl

---- --