Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


9 december 2004


APELDOORN - Diefstal van auto


Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (9/12) vanaf De Hovenlaan een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Seat Neon met het kenteken 10-NZ-SF. De 31-jarige Apeldoornse eigenaar ontdekte de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


Apeldoorn - Drankrijder betrapt


Een 55 jarige autobestuurder uit Apeldoorn bleek donderdagnacht (9/12) bij een controle op de Amersfoortseweg onder invloed van alcohol. Hij blies 1,2 prom. De man kreeg een boete opgelegd.


APELDOORN - Dronken man zorgt voor overlast


Een 46-jarige dronken Apeldoorner heeft woensdagavond (9/12) bij een woning aan de Imkersdreef voor de nodige overlast gezorgd. De man gooide rond 21.30 uur de ruiten van de woning in en vernielde een hek in de achtertuin. De politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau en sloot hem voor verder verhoor op in een cel.


APELDOORN - Veertien bestuurders in de fout


Tijdens een verkeerscontrole gingen woensdagmorgen (9/12) op de Zwolseweg veertien bestuurders in de fout. De politie controleerde rond 07.30 uur op het dragen van de autogordel en op het rijden door het rode verkeerslicht.


APELDOORN/UDDEL - Snelheidscontroles


De politie heeft woensdag (9/12) op de 1e Wormenseweg en op de Landdrostlaan in Apeldoorn en op de Elspeterweg in Uddel een snelheidscontrole gehouden. Van de 135 bestuurders die op de 1e Wormenseweg werden gecontroleerd reden er zes sneller dan 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/uur. Op de Landdrostlaan gingen twee bestuurders in de fout. 545 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de controle op de Elspeterweg. Van hen reden er 27 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 71 km/uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --