LIJST PIM FORTUYN

LPF-reactie op aantijgingen RTL-4

POLITIEKE VERENIGING
LIJST PIM FORTUYN

Rotterdam, 09 december 2004

Gisteravond werd het bestuur van de Politieke Vereniging Lijst Pim Fortuyn via het RTL-4 nieuws geconfronteerd met het feit dat de boekhouding van de Partij niet zou deugen. Er zou gebruik zijn gemaakt van valse facturen. Het betreft hier oud nieuws dat al in augustus door het Openbaar Ministerie is onderzocht na een tendentieus artikel in de Telegraaf .

Wij delen u hierbij mede dat de financiële administratie van de Partij over 2003 zowel door de huisaccountant van de partij Deloitte en Touche als door de accountantsdienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken akkoord is bevonden.

Na een bestuurswisseling in de partij is in augustus jl. de gehele boekhouding van de partij ontvreemd en in handen gekomen van dissidenten en ex-leden, die uit rancune proberen de partij te destabiliseren. RTL-4 heeft gebruikt gemaakt van zowel kopieën van de boekhouding als originele stukken. De hiervoor verantwoordelijke personen zijn door de President van de rechtbank in kort geding veroordeeld tot het volledig terugbezorgen van de originele stukken op straffe van een dwangsom.

Het nieuw aangetreden interim-managementteam van de partij distantieert zich van de handelswijze van RTL-4 en heeft enige weken geleden al een begin gemaakt met de inventarisatie van de boekhouding over 2004. Indien er sprake zou zijn van aantoonbare strafbare feiten, dan zal er onverwijld aangifte worden gedaan bij de Politie.

Namens het interim-managementteam
Van de Politieke Vereniging Lijst Pim Fortuyn
Prof. Dr. G. Snel