Gemeente Sint-Oedenrode


Besluitenlijst 30 november 2004
Wethouder Van Rossum
Wethouder Thijssen,

1.
dd. 23 november 2004

2..
BGR-WIZ
Overleg tussen regio Uden/ Veghel en de huisartsenpost HOV d.d. 25 oktober 2004.
Kennis te nemen van bijgevoegde stukken en deze ter kennis te brengen van de raad.
akkoord
Burgemeester en wethouders nemen kennis van een inspectierapport "Huisartsenposten in Nederland" en brengen dit in kennis aan de raad. Aanleiding van het bovengenoemd overleg was drieledig:
1. het kritische rapport van de inspectie voor de gezondheidszorg over de kwaliteit van de huisartsenposten.
2. het jaarverslag 2003

3. de behoefte bij gemeenten om meer te weten over het functioneren van de HOV in hun gebied

3.
Evaluatie Tien-inn.

1. Kennisnemen van de nota Evaluatie Tien-inn, opgesteld door BWI;

2. Voorgesteld wordt om het subsidiebedrag dat de provincie beschikbaar heeft gesteld voor Tien-inn gedeeltelijk in te zetten ter compensatie van de ouderbijdrage (tot EUR5.000,--). Het restantbedrag wordt in mindering gebracht op het budget dat voor Tien-inn is opgenomen in de gemeentebegroting;

3. De gemeenteraad informeren.

4.
Verzoek om intrekking milieuvergunning Agerland. Geen gehoor geven aan het verzoek om de milieuvergunning van het bedrijf Agerland aan de Boskantseweg, in te trekken. akkoord
Enkele omwonende vragen burgemeester en wethouders om het intrekken van de inmiddels verleende milieuvergunning. Intrekken van een onherroepelijke milieuvergunning kan alleen dan als het gaat om een situatie die volgens de huidige milieuregels niet is toegestaan. Aangezien dit niet aan de orde is geven burgemeester en wethouders geen gehoor aan dit verzoek.

5.
B&V
Motie gemeente Oss.
Bijgevoegde motie ter kennisname aanbieden aan de gemeenteraad. akkoord
BGR-WIZ
Antwoordbrief dorpsraad Nijnsel.

1. De concept-antwoordbrief voor dorpsraad Nijnsel ter kennisname aanbieden aan de leden van de gemeenteraad;
2. De opmerkingen uit de brief van de dorpsraad, die u reeds eerder hebt ontvangen, betrekken bij de evaluatie van het dorpsradenconvenant.
Akkoord
GGB-BM
Aanmeldingsnotitie-m.e.r. J. Verschuren,Bikkelkampen 17 en 19. Vrijstellen m.e.r.-plicht voor de voorgenomen uitbreiding van het agrarisch bedrijf Houtsestraat 13 overeenkomstig bijgaand concept. Akkoord
Bestemmingsplan Pastoor Smitsstraat.

1. Voorontwerp Bestemmingsplan "Pastoor Smitsstraat 38" ter inzage leggen in het kader van de inspraak als bedoeld in art. 6a WRO;
2. Instemmen met samenwerkingsovereenkomst. Akkoord
GGB-WG
Vervoer en laden en lossen van vuurwerk.

1. Verzoekers meedelen dat wij geen vastgestelde route gevaarlijke stoffen kennen.

2. Toestemming verlenen voor het laden en lossen bij vergunde vuurwerkverkoopadressen.
Akkoord
Enkele groothandelaren in vuurwerk hebben gevraagd om een ontheffing van een eventuele route gevaarlijke stoffen. Daarnaast vragen enkele bedrijven toestemming voor het laden en lossen van vuurwerk. Burgemeester en wethouders zijn van plan de groothandelaren aan te schrijven en hun mede te delen dat Sint-Oedenrode geen route heeft voor gevaarlijke stoffen. In regionaal verband wordt binnenkort over de noodzaak van zo'n route gesproken.

Wat betreft het laden en lossen van vuurwerk bij bedrijven, geeft het college alleen toestemming aan verkooppunten die een vergunning hebben op basis van artikel 8 van de Wet Milieubeheer en die een melding op grond van art. 8.19 Wm of het vuurwerkbesluit hebben ingediend en het college met de melding heeft toegestemd.
Jaarrekening 2003 GR-BAZN.

1. Kennisnemen van de resultaten van de jaarrekening 2003 van de Gezamenlijke Regeling Bestuursacademie Zuid-Nederland (BAZN) en de vooruitzichten voor 2004 e.v. jaren.

2. Dit ter kennisname aan de raad voorleggen. Akkoord
Automatische incasso gemeentelijke belastingen. Kennis nemen van de stand van zaken.
Akkoord
Burgemeester en wethouders gaan akkoord met de voorgestelde planning van de invoering van het automatisch incasseren van de gemeentelijke belastingen.

Reeds in een eerder stadium hebben burgemeester en wethouders ingestemd met de invoering van het automatisch incasseren van gemeentelijke belastingen. Met de gemeentelijke belastingen worden de onroerende-zaakbelastingen, het rioolafvoerrecht en de afvalstoffenheffing/ reinigingsrecht bedoeld. Het doel hiervan is meer service te bieden aan onze bewoners.
FIN
Besluit inzake mandaat door heffings-/ invorderingsambtenaar. Kennis nemen van het besluit.