Dienstenbond CNV

FloraHolland blijft bij overwerkverrekening op weekbasis! 09-12-2004

Op de ledenvergadering vorige week dinsdag is uitvoerig gesproken over de harmonisatie van de verrekening van overwerkuren van dag- naar weekbasis. Daar is vastgesteld dat het voorstel van FloraHolland onbespreekbaar is. Een compromis zou kunnen zijn om medewerkers die vóór 1 januari 2005 in dienst zijn overwerk te blijven verrekenen op dagbasis, nieuwe medewerkers kunnen dan op weekbasis overwerk verrekend krijgen.

Deze boodschap heeft FloraHolland ook gehad. Daarbij heeft CNV Dienstenbond ook gevraagd om vóór dinsdag 7 december een reactie te geven. In een gesprek met FloraHolland op maandag 6 december is duidelijk geworden dat FloraHolland niet van zins is om het harmonisatievoorstel overwerk aan te passen. Zij staan op het standpunt dat het een onderdeel is van het eindbod en dat dit door de leden is geaccepteerd.

CNV Dienstenbond bestrijdt dat! De verrekening van overwerk op weekbasis is nooit een onderwerp van onderhandeling geweest. Van begin af aan hebben wij duidelijk gemaakt dat dit niet acceptabel is bij de leden in de vestiging Rijnsburg. We hebben gesproken over de harmonisatie van de toeslagen, maar niet over de harmonisatie van de methode om overwerk te berekenen. FloraHolland voegt een onderwerp, waarover geen overeenstemming is en waarover geen inhoudelijke discussie is gevoerd, toe aan het eindbod. Daarmee verandert de inhoud van het eindbod en is dat voor CNV Dienstenbond niet acceptabel.

Wij staan nu in een patstelling. FloraHolland heeft aangegeven nog formeel te reageren middels een brief, echter de opstelling van FloraHolland is duidelijk; overwerk wordt in de nieuwe CAO op weekbasis berekend en niet anders! CNV Dienstenbond gaat daar niet mee akkoord!

Hoe nu verder? Wij zullen FloraHolland formeel een ultimatum sturen waarin wij aangeven dit voorstel in te trekken om toch tot een CAO te komen. Vervolgens zullen wij ook aangeven dat als op ons ultimatum niet of afwijzend gereageerd wordt, wij andere acties zullen organiseren. Op de ledenvergadering hebben we daar al over gesproken. U wordt daarover verder geïnformeerd op een ledenvergadering op maandag 20 december 2004 in de Floratine, om 19.30 uur

Leden zijn van harte welkom, niet-leden alleen als zij direct lid worden.

In de vestiging Rijnsburg zijn al meer goede arbeidsvoorwaarden in het kader van de harmonisatie gesneuveld. Dit is weer een voorbeeld. Alhoewel niet alle leden wellicht op deze manier met overwerk te maken hebben, is dit wel een onderwerp dat iedereen in Rijnsburg aangaat. Wij rekenen dan ook op uw solidariteit en betrokkenheid!!!

U merkt het, het wordt spannend bij FloraHolland in Rijnsburg! CNV Dienstenbond rekent dan ook op u betrokkenheid. Echter, er zijn nog teveel medewerkers die geen lid zijn, dit gaat ook hen aan! Zij profiteren straks mee van uw standvastigheid voor een goede CAO. Maak ze lid, overtuig ze van het nut van een vakbond die stáát voor de belangen van de leden!

Voor vragen over deze nieuwsflits kunt u contact opnemen met bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon (023)5670615 of e-mail f.monsma@cnvdibo.nl