KLM

04/059

Record aantal passagiers checkt electronisch in

AMSTELVEEN, 9 december 2004 - KLM heeft een selfservice record gehaald, doordat in één week 54% van de passagiers vanaf Amsterdam Airport Schiphol op elektronische wijze heeft ingecheckt. Vorig jaar rond deze tijd lag dit percentage nog op 13%. Met elektronische incheckmogelijkheden behoren lange incheck wachttijden op de luchthaven tot het verleden. KLM speelt hiermee in op de groeiende behoefte van passagiers naar meer efficiëntie en controle over het reisproces. Elektronisch inchecken kan met behulp van een incheckautomaat op de luchthaven of via de KLM website.

Begin dit jaar zijn in vertrekhal 2 op Amsterdam Airport Schiphol speciale 'bagage afgiftepunten' officieel in gebruik genomen en is het aantal incheckautomaten aanzienlijk uitgebreid. Later zijn balierij 11 en 12 in vertrekhal 2 vervangen door incheckautomaten en bagage-afgiftepunten. Door deze uitbreiding bestaat 50% van de totale KLM check-in capaciteit op Schiphol uit incheckautomaten.

Passagiers reizend met een elektronisch ticket kunnen vanaf 30 uur voor vertrek ook via internet inchecken, zelf een stoelkeuze maken en de instapkaart uitprinten.



KLM