Politie Zuid-Holland-Zuid

09/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-12-2004 - Persberichten District II

VERLICHTINGSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen van 07.00 tot 08.00 uur, op het fietspad van de N3. In totaal controleerden de agenten ongeveer 30 fietsers.

LEERDAM - Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen van 07.00 tot 08.00 uur, op de rotonde van de Provincialeweg. In totaal controleerden de agenten ongeveer 37 fietsers.

SLIEDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 31 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen van 06.00 tot 08.15 uur, op de Deltalaan, de Thorbeckelaan, de Maaslaan en de Tiendweg. In totaal controleerden de agenten ongeveer 250 fietsers.

AANRIJDING LETSEL
SLIEDRECHT- Op woensdagmorgen, 8 december 2004, omstreeks 09.30 uur, vond op de Rembrandtlaan een aanrijding plaats tussen een voetganger en een fiets. Een 35 jarige vrouw uit Sliedrecht stak komende vanuit het Burgemeester Winklerplein op het zebrapad de Rembrandtlaan over. Een 85 jarige vrouw reed op de fiets over de Rembrandtlaan in de richting van de Rivierdijk. Zij reed een bedrijfsauto, die was gestopt voor de overstekende vrouw, rechts voorbij. Zij zag de vrouw op het zebrapad op het laatste moment, schrok, week uit en kwam ten val zonder de voetgangster te raken. De vrouw is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. Ze moest een nacht ter observatie blijven.

SNELHEIDSCONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een snelheidscontrole op de Rivierdijk met de fotoradar hebben politieagenten 192 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 8 december 2004, van 07.10 tot 10.10 uur. In totaal werden 1065 voertuigen gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur.

CONTROLE
NIEUW-LEKKERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 11 bestuurders die geen autogordel droegen, 5 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid en voor 1 bestuurder die niet hands-free belde. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 8 december 2004, op de Lekdijk en de Planetenlaan. In totaal werden 193 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

TWEEDE VERDACHTE BEROVING AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de beroving van een 24-jarige man uit Arkel op 1 december nabij de IJsbaanflat in Gorinchem. Het gaat om een 18-jarige man uit die plaats. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij de beroving. Het slachtoffer uit Arkel wilde een zakelijke transactie aangaan met twee personen. In plaats daarvan werd hij beroofd van 50 sloffen sigaretten en werd zijn mobiele telefoon, portemonnee en sleutelbos afgenomen. Op 2 december werd al een 30-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden. De politie zet het onderzoek voort.

DOOR HET LINT
GORINCHEM De politie heeft gisteravond een 16-jarige jongen uit Gorinchem opgepakt die volledig door het lint ging in een buurthuis aan de Grote Haarsekade. Er ontstond ruzie toen de 16-jarige jongen met zijn broer aan het stoeien was. Daarop wilde het personeel ingrijpen. De verdachte keerde zijn woede tegen de medewerkers en sloeg en schopte er op los. Er zijn geen gewonden gevallen. De jongen is ingesloten.