Politie Zuid-Holland-Zuid

09/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-12-2004 - Persberichten District I

BELEDIGING
DORDRECHT - Een 41 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 8 december 2004, omstreeks 12.05 uur, op de Mauritsweg. De man reed op een snorfiets door het rode licht. Dit werd gezien door surveillerende politieagenten. Deze spraken de man aan en vertelden hem dat hij een bekeuring kreeg.Tevens bleek dat zijn snorfiets geen gele of oranje vlakken had en hij daar ook een bekeuring voor kreeg. Hij beledigde daarop de agenten. Ondanks een waarschuwing dat hij op moest houden bleef hij doorgaan met beledigen. De agenten hielden hem daarop aan. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

NIET LUISTERENDE FIETSER AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft woensdagochtend 8 december een 21-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden omdat hij midden op de weg fietste. Ook weigerde hij zijn identiteitsgegevens te verstrekken. Agenten waren op de Krommeweg bezig met een controle op fietsers toen de verdachte voorbij kwam. Hij beledigde de agenten. Later zagen de surveillerende agenten de man midden op de weg fietsen waarop zij hem wilden aanhouden. De fietser reed stug door. Uiteindelijk stopte hij. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

VREEMDELING OPGEPAKT
DORDRECHT De politie heeft woensdagochtend 8 december een 33-jarige man zonder vaste woon - of verblijfplaats aangehouden omdat hij landelijk gesignaleerd stond voor meerdere openstaande boetes en staande moest worden gehouden inzake de vreemdelingenwetgeving. Agenten kwamen de man op de fiets tegen op de Thorbeckeweg. Hij had een kartonnen doos bij zich met daarin drie autoradio-cd spelers die vermoedelijk gestolen waren. De man is ingesloten.

DRONKEN MAN NA AANRIJDING AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft woensdagavond 8 december rond middernacht een beschonken man aangehouden die op de Veersedijk een aanrijding had veroorzaakt. De 45-jarige man uit Zwijndrecht reed frontaal op een tegenligger op een wegversmalling. De slachtoffers, een echtpaar uit Rotterdam, kwamen met de schrik vrij. Beide autos raakten flink beschadigd aan de voorzijde. Na een blaastest bleek de man ver boven de streep te hebben geblazen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 8 december een 38-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een man bij het Groothoofd op maandagavond 6 december. Het 66-jarie slachtoffer zou ruzie hebben gekregen met vier mannen waarna hij werd mishandeld. Hij is opgenomen in een ziekenhuis in Rotterdam. De man heeft letsel aan zijn keel. Wat er is precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie zet het onderzoek voort.

BOOS OM AUTOWRAK
DORDRECHT De politie heeft een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van het vervaardigen van een brandbom, poging brandstichting en het langs de weg laten staan van een autowrak. De politie ging gisteren naar de Weeskinderendijk om te kijken of de man het autowrak al weg had gehaald. De man was hier al meerdere keren op geattendeerd. De verwaarloosde vrachtwagen stond er nog steeds waarop de verdachte die in een naastgelegen pand vertoefde, werd verteld dat de wagen in beslag genomen werd. Daarop ging de verdacht helemaal door het lint. Hij schold de agenten uit, gooide de ruiten van de vrachtwagen kapot en zei dat hij de wagen in brand wilde steken. Achter het pand ging hij aan de slag met een jerrycan en benzine. Daarop werd hij aangehouden.

DRONKEN DOOR DEUR
DORDRECHT Een gezellig feestje is woensdagnacht pijnlijk afgelopen voor een 24-jarige Dordtenaar. De man ging met een vriend mee naar huis. Eenmaal in de straat viel hij tegen de deur van de buren met als gevolg dat hij door de onderste ruit viel. Ook het slot werd vernield door de val. De 28-jarige vriend belde de politie. Die heeft de deur netjes afgedicht. Met de bewoners wordt contact gezocht om de zaken te regelen. De dronken man is nog voor behandeling in het ziekenhuis geweest. Hij moest gehecht worden aan zijn hand.