Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


09 december 2004


Wezep - Jongetjes lastig gevallen


De politie in Wezep is op zoek naar een nog onbekende jongen op een fiets, die
afgelopen dinsdagmiddag (7/12) twee jongetjes van 5 jaar heeft lastig gevallen.
Het incident deed zich voor tussen 15.00 en 17.00 uur op de kleine zandverstuiving aan de Eekhoornlaan in Wezep. De jongens waren daar aan het spelen, toen een oudere jongen op een fiets kwam aanrijden en kort daarna weer is weggefietst.
De politie is een onderzoek gestart en verzoekt passanten die dinsdagmiddag in de omgeving van de Eekhoornlaan zijn geweest en iets bijzonders hebben gezien te bellen met de politie in Wezep via 0900-8844.
Ook anderen die tips of informatie hebben die in verband gebracht kunnen worden met het voorgaande, worden verzocht te bellen.


Harderwijk - inbraak auto's.

Aan de Strandboulevard werd er in de avonduren van woensdag (08-12) ingebroken in twee auto's. Bij beide auto's werd een ruit vernield. Ontvreemd werden twee laptops.
Op de plaats van de inbraak werden twee jongens van plm. 20 jaar met een baseballcap gesignaleerd. Ze vertrokken in een donkerkleurige Opel Astra met gedoofde verlichting.


Heerde - Weg kwijt na alcoholgebruik

Een 28-jarige automobilist uit Wapenveld verloor de macht over het stuur en belandde in de linkerberm met de auto op zijn kant. Het ongeval vond plaats op woensdagavond (08-12) omstreeks 23.00 uur op de Evergunnedijk in Heerde.
Al snel bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij blies een promillage van 1,0. De man werd een boete en een rijverbod opgelegd.
De bestuurder werd met hoofdpijnklachten naar de huisartsenpost gebracht.
De auto was totall loss en werd weggesleept door een bergingsbedrijf.


Harderwijk - aanrijding onder invloed van alcohol.
Een 51-jarige automobilist uit Harderwijk botste op de van Hall-laan tegen een stilstaande auto voor hem, bestuurd door een 21 jarige man uit Harderwijk.
Het ongeval vond plaats op woensdag (08-12) rond 17.40 uur.
De andere partij rook een alcohollucht en waarschuwde politie. De Harderwijker was inmiddels te voet naar huis vertrokken. De politie kwam ter plaatse en moest eerst de auto van de man verplaatsen ivm de gevaarlijke wegsituatie. De man kon even later worden aangehouden op de Savernin Lohmanlaan en werd overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest. Zijn rijbewijs werd ingenomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt.


Harderwijk - auto flink beschadigd na uitwijken voor kat.
Een 20-jarige automobiliste uit Harderwijk werd verrast door een overstekende kat op de Wittenhagen. Het voorval vond plaats op woensdag (08-12) rond 21.20 uur. Om de kat te ontwijken gaf ze een ruk aan het stuur en belandde met de auto tegen een paal op het trottoir. De vrouw klaagde over een pijnlijke arm en nek en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was total loss en werd weggesleept door een bergingsbedrijf. Vermoedelijk is de kat niet gewond geraakt; hij was na de klap spoorloos
verdwenen.


Harderwijk - drankrijders betrapt.

De politie constateerde bij een controle op donderdag (09-12) rond 02.05 uur alcoholgebruik bij twee automobilisten. Een 43-jarige automobilist uit Ermelo reed op de Prins Mauritslaan
en blies een promillage van 0,6. De man kreeg een boete aangezegd en een rijverbod opgelegd.


Een 34-jarige automobilist uit Nunspeet reed rond 02.00 uur op Ceintuurbaan en blies een
promillage van 0,9. Ook deze bestuurder kreeg een boete aangezegd alsmede een rijverbod van 3 uur opgelegd. Korte tijd later, omstreeks 03.50 uur, werd de man door de politie rijdend in zijn auto aangetroffen op de Elspterweg te Nunspeet. Hij werd aangehouden terzake rijden tijdnes een rijverbod. Voor dit feit werd opnieuw proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --