Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


9 december 2004


Halle - Met auto tegen boom


Een 34 jarige automobilist uit Aalten is woensdagmorgen vroeg licht gewond geraakt. De man reed rond 06.45 uur over de Varsseveldseweg vanaf Varsseveld en is door onbekende oorzaak tegen een boom gebotst. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Borculo - Parkeren zonder parkeerschijf


Woensdagmorgen werd gecontroleerd op de Veemarkt. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren zonder parkeerschijf. De politie heeft eerst middels waarschuwingsbriefjes op de auto van de "foutparkeerder" gewaarschuwd en ook de media hebben aandacht aan het parkeerbeleid besteed. Door de overtredingen actief te vermelden verwacht de politie, dat de parkeerders zich aan de regels gaan houden.


Veenendaal/Doetinchem - Woninginbraak na diefstal in sauna


Terwijl een echtpaar uit de Catsstraat woensdagavond een saunagang maakte is de kledingkast van hen bij de sauna in Veenendaal vermoedelijk met een valse sleutel geopend. De dieven hebben sleutels van de Doetinchemmers meegenomen en toen deze achter de diefstal kwamen en hujn buren hierover informeerden bleek hun woning al bezocht te zijn. Weggenomen werden onder andere een portemonnee, een rijbewijs en een onbekend bedrag aan kleingeld weggenomen. Hoe men is binnengekomen is niet duidelijk. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd. De politie is zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Dinxperlo - Fietsverlichting niet in orde


Agenten hebben woensdagmorgen 16 schoolgaande fietsers bekeurd omdat de fietsverlichting niet in orde was. De controle werd gehouden van 07.00 tot 08.00 uur in overleg met de directie van de school aan de Europastraat.


Winterswijk - 128 bestuurders te hard


Bij snelheidscontroles op diverse locaties in en om Winterswijk werden 128 bestuurders betrapt op te hard rijden.
Op de Parallelweg reden 25 van de 296 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km. Er is 50 km toegestaan.
Op de Vredenseweg reden 30 van de 306 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km. Er is hier 80 km toegestaan.
Op de Jaspersweg reden 73 van de 594 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --