Politie Drenthe

Onopvallende videosurveillance pakt te snelle rijders

Assen 09-12-2004 - Elke week rijdt de Video Registratie Onopvallende Surveillance (VROS) van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld zijn rondjes over de Drentse wegen. Er wordt speciaal gelet op zaken als het ergerlijke bumperkleven, onnodig links blijven rijden op de autosnelweg, extreme snelheden en het overschrijden van een doorgetrokken streep.

174 waar 80 is toegestaan
De afgelopen had een 20 jarige automobilist uit Emmer Compascuum de twijfelachtige eer de snelste te zijn. Hij werd op de N391, bij Nieuw Weerdinge op de video gezet met 174 op de geijkte teller van de VROS auto. Op de N391 geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De man hoort binnenkort of hij zijn rijbewijs terugkrijgt. Dergelijke forse overtredingen worden in de regel bestraft met even forse boetes en/of ontzegging van de rijbevoegdheid.

Controles komende week

Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld staan de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 10 december is er in samenwerking met de werkeenheden Tynaarlo en Aa en Hunze een verkeerscontrole op de N34 tussen Borger en Zuidlaren. Zaterdag 11 december staat de radarauto op de Carstenstraat, de Boekweitlaan en Het Haagje in Hoogeveen. Zondag 12 december rijdt de VROS auto in Drenthe. Maandag 13 december is er s middags en s avonds een radar snelheidscontrole op de N 371 bij Bovensmilde en Hoogersmilde. Dinsdag 14 december staat de radarauto p de Hondsrugweg, de Boslaan en de Rondweg in Emmen.
Woensdag 15 december is er een radar snelheidscontrole op het Noorderdiep, het Zuiderdiep en het Dwarsdiep in Nieuw Buinen. Donderdag 16 december is er een gordel / roodlicht controle gehouden in en om Hoogeveen.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl of www.3vo.nl