Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 9 december

* BRAND IN MANEGE
ROTTERDAM - In een manege aan de Benedenrijweg brak donderdagmorgen vroeg rond half zes brand uit. De brand ontstond in een berg hooi en stro dat naast de stallen lag. Het vuur sloeg over en zette een stal in lichterlaaie.
De brandweer gaf om half zeven het sein 'zeer grote brand'. Met vereende krachten werden 17 paarden gered. Voor twee viervoeters kwam de hulp te laat. Door een aanwezige dierenarts werd de dood geconstateerd. Een politieagent is met ademhalingsmoeilijkheden behandeld in het Zuider Ziekenhuis. Met behulp van een heftruck werd de stapel hooi uiteengereden om zo de brandhaard te elimineren. Rond twintig over zeven was de brandweer de brand meester. Door de Technische Recherche wordt een nader sporenonderzoek ingesteld.


* JONGEN OMGEKOMEN BIJ VERKEERSONGEVAL
ROTTERDAM - Een 14-jarige jongen uit Hazerswoude is donderdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de G.K. van Hogendorpweg.
Het tragisch ongeval gebeurde om even voor half tien. Een personenbusje van een zorgvervoerder reed vanaf het Schieplein de G.K. van Hogendorpweg op. Vermoedelijk is de chauffeur met één van de wielen in de zachte middenberm terechtgekomen, waarna hij de macht over het stuur verloor. Het busje botste vervolgens tegen de vangrail aan de andere kant van de weg en sloeg om. Achter in het busje zat het gehandicapte slachtoffer in een rolstoel. Door de klap werd hij uit de auto geslingerd en kwam op het wegdek terecht. Hij overleed ter plaatse. Het slachtoffer was in de bus op weg naar een speciale school in Schiebroek. De 23-jarige bestuurder en de evenoude medewerker van de zorgvervoerder, beiden uit Rotterdam, zijn met lichte verwondingen naar het Sint Franciscus Gasthuis gebracht waar ze zijn behandeld. De chauffeur is vervolgens aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval. Het verkeer op de G.K. van Hogendorpweg is enige uren gestremd geweest.

Ochtenduitgave donderdag 9 december