Ingezonden persbericht


Uitzending Gemist heeft eigen website

Uitzending Gemist, de populaire videotheek van de Publieke Omroep op internet, heeft sinds vandaag een eigen site op www.uitzendinggemist.nl . Omroepen zullen gezamenlijk het video-aanbod in Uitzending Gemist de komende maanden uitbouwen. Zo zullen omroepen naast recente uitzendingen binnenkort ook archiefmateriaal op uitzendinggemist.nl aanbieden.

De afsplitsing van de populaire on-line videotheek van portalsite omroep.nl valt samen met een ingrijpende restyling van www.omroep.nl , de site die deze week nog door het publiek werd verkozen tot ´tv-website van het jaar 2004´. Op de nieuwe omroepportal is meer ruimte gekomen voor omroepen die zich thematisch gaan specialiseren. Ook is de toegang verbeterd naar onderdelen als de elektronische programmagids, teletekst, regionaal nieuws en digitale audio- en videokanalen.

Door een nog intensievere samenwerking verwacht de publieke omroep op internet een deel van de opgelegde bezuinigingen het hoofd te kunnen bieden. Bij de nieuwe opzet van de omroep.nl portals is gekozen voor een hoge graad van automatisering. Landelijke en regionale omroepen leveren zelf alle thematische headlines. Ook is een belangrijke rol weggelegd voor de Electronische Programmagids (gids.omroep.nl). Deze centrale programmagids wordt door omroepen gezamenlijk van informatie voorzien en vervolgens in allerlei omroepsites (her)gebruikt voor programma-informatie en overzichten.

William Valkenburg, contentmanager van omroep.nl: 'Voor onze trouwe bezoekers zal het even schrikken zijn, maar ze zullen snel ontdekken dat de site op alle onderdelen beter is geworden. We zien dat door de stijging van breedbandaansluitingen vraag en aanbod snel aan het veranderen zijn. Mensen surfen vaker en langer en ontdekken audio en video. De nieuwe site sluit nauw aan bij die trend´.

---- --