Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht

Jongereninformatie in Basisbibliotheek Maasland

Alle vestigingen van de Basisbibliotheek Maasland namelijk Berghem, Heesch, Heeswijk-Dinther, Lith, Nistelrode, Oss, Ravenstein, Schaijk en Zeeland, hebben een speciale informatieplek ingericht voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Een plek in de bibliotheek waar de meest actuele folders hangen op het gebied van werk, studie, wonen, geld, puberteit en vrije tijd. De folders zijn gratis mee te nemen.

Via internet is veel informatie betrekkelijk gemakkelijk vanuit huis te verkrijgen. Toch is het voor velen nog best moeilijk om precies dátgene te vinden dat men nodig heeft.

Hoe hoog zijn de minimumloonbedragen bijvoorbeeld en wat voor werk mag je eigenlijk doen als jongere en wat niet? Wat verandert er aan je lijf en wat gebeurt er met je gevoelens als je de puberteit ingaat?

Wil je studeren of stage lopen in een Europees land, wat zijn dan de mogelijkheden?

Kortom; de speciale informatieplek voor jongeren in de bibliotheek bestaat uit een wand vol folders over uiteenlopende onderwerpen.

De bibliotheek heeft meer dan alleen folders voor jongeren. Een collectie jongerenboeken, tijdschriften zoals Hitkrant, Fancy en de Breakout. Ook de nieuwste cds, DVDs, cd-roms voor het bromfietsexamen of een leuk spel. Spelletjes voor diverse spelcomputers.

Jongeren die in Oss, Ravenstein of Heesch voortgezet onderwijs volgen ontvangen elk schooljaar de VIPkaart. Deze VIPkaart is de bibliotheekkaart EN een culturele kortingspas voor Muzelinck, Museum Jan Cunen, Cultuurpodium Groene Engel, Utopolis en Theater de Lievekamp in Oss. En cultureel centrum De Pas in Heesch, Galerie Interart te Heeswijk-Dinther, Theater Markant en Jongerencentrum De Pul in Uden,
Jongeren die wèl tussen de 12 en 18 jaar oud zijn maar niet in eén van bovenstaande plaatsen op school zitten kunnen de VIPkaart voor slechts 2,50 aanvragen.
Kijk op www.vipkaart.nl voor alle informatie.

Zijn er vragen over de jongerenfolders of wil je meer informatie over een bibliotheekabonnement ga dan naar de informatiebalie in de bibliotheek!

Einde persbericht