Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht week 50 / 2004

Wijziging parkeren Hertogsingel, Polvertorenstraat, Tongerseplein en P. Bisschopsingel

In 1996 heeft de gemeenteraad het Parkeerbeleidsplan voor de binnenstad vastgesteld. Dit plan houdt onder andere in dat binnen de singels voor het parkeren moet worden betaald. Op dit moment zijn er nog vrije parkeerplaatsen aan de oostzijde (stadskant) van de Hertogsingel, in de Polvertorenstraat, aan het Tongerseplein (noordoostzijde) en op een gedeelte van de P. Bisschopsingel, tussen Tongerseplein en Aldenhofpark.

Deze vrije parkeerplaatsen aan de Hertogsingel, Polvertorenstraat zullen als combi-parkeerplaatsen worden aangewezen. Er is een voorstel in voorbereiding om ook de parkeerplaatsen aan de noordoostzijde van het Tongerseplein als combi-parkeerplaatsen aan te wijzen. Op deze plaatsen kan nu nog vrij geparkeerd worden. Ook de parkeerplaatsen aan de noordzijde van de P. Bisschopsingel, tussen het Tongerseplein en het Aldenhofpark worden in dit voorstel aangewezen als betaalde parkeerplaatsen.

De bezoekers moeten dan voortaan voor het parkeren geld in de parkeerautomaat werpen. De bewoners mogen met een parkeervergunning op deze plaatsen met uitzondering van de plaatsen aan de P. Bisschopsingel parkeren zonder aan de automaat te betalen.

De bewoners aan die zijde van de Hertogsingel, van de Polvertorenstraat, het Tongerseplein en van de P. Bisschopsingel zijn met een huis-aan-huisbrief hiervan in kennis gesteld en hebben een formulier ontvangen voor het aanvragen van een parkeervergunning.

Het parkeren bij de parkeerautomaat kost in 2004 nog 0,80 euro per uur. In 2005 wordt dit 1,10 euro per uur.

De besluiten tot aanwijzing van de parkeerplaatsen aan de Hertogsingel en Polvertorenstraat tot combi-plaatsen liggen gratis voor iedereen ter inzage bij het GemeenteLoket.