Dienstenbond CNV

Onderhandelingsresultaat Sociaalplan VNU
09-12-2004

Na enkele onderhandelingsrondes met uw werkgever heeft de CNV Dienstenbond een onderhandelingsresultaat bereikt over het Sociaal Plan voor VNU. Een Sociaal Plan is altijd een doekje voor het bloeden, want ontslag of verplaatsing binnen het bedrijf doet pijn. Wij denken wel met VNU een goed pakket van afspraken te hebben gemaakt. Om deze reden leggen wij het plan ter goedkeuring aan u voor. Wij zullen hieronder de belangrijkste afspraken weergeven.

Werkingssfeer
Het Sociaal Plan VNU Hoofdkantoor is van toepassing op de werknemer die in dienst is bij VNU op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en van wie de functie als gevolg van een reorganisatie wordt gewijzigd, verplaatst of komt te vervallen.

Plaatsing
Met VNU hebben wij afspraken gemaakt over de wijze van herplaatsing en de gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden. Wij hebben goede afspraken gemaakt over de toename van reistijd en verhuiskosten.

Opleiding en Outplacement
Wij hebben afspraken gemaakt over opleiding en outplacement om de kans op ander werk zo groot mogelijk te maken.

Kantonrechtersformule
Wanneer de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden door de Kantonrechter ontvangt u volgens een bepaalde verdeelsleutel een ontbindingvergoeding. Deze ontbindings- vergoeding is aanzienlijk hoger dan in de rest van de markt gebruikelijk is. Voor financieel advies over de aanwending van deze vergoeding kunt u contact opnemen met ons Financieel Adviesbureau (023)5651052.

Mocht uit het SER-advies blijken dat u bepaalde delen van de ontbindingsvergoeding moet verrekenen met de WW-uitkering, dan zoeken bonden en VNU naar een oplossing die dat gaat voorkomen. Voorwaarde is dat deze oplossing voor beide partijen budgetneutraal is.

Ouderenregeling
Op werknemers van 55 jaar en ouder met een dienstverband van tenminste 10 jaar is in principe de Kantonrechtersformule (zie boven) van toepassing. Mocht echter in de loop van 2005 blijken dat in de CAO BTU een overgangsregeling voor de VUT wordt afgesloten en de opgeschorte 57+ regeling of een daarvoor in de plaats komende regeling van kracht worden, dan is die regeling op de betreffende 55-plussers van toepassing.

Voor oudere werknemers is het echt heel belangrijk om zich bij einde dienstverband eerst door de CNV Dienstenbond te laten adviseren. De CNV Dienstenbond vindt dit een goede afspraak maar de ouderenregeling moet wel aan uw persoonlijke situatie worden aangepast.

Op bijgaand formulier kunt u aangeven of u al dan niet instemt met het Sociaal Plan. Wilt u het formulier vóór 16 december aan ons terugsturen? Bij een meerderheid van stemmen zal de CNV Dienstenbond tot ondertekening overgaan.

Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl