Dienstenbond CNV

Tweede overleg over gevolgen overname Ven door Sligro 09-12-2004

Op dinsdag 7 december hebben wij overleg gevoerd met Sligro over de gevolgen van de overname van Ven door Sligro. Tijdens dit overleg stonden een aantal onderwerpen op de agenda, waarbij voor ons (voor u) de belangrijkste de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden en de contouren van een sociaal plan zijn. Met deze Info willen we u hierover informeren.

Wel of niet over naar Sligro Food Group Nederland BV (SFG) Ongeveer anderhalve week geleden hebt u een brief van Sligro ontvangen, waarin staat dat het de bedoeling is dat u per 1 januari 2005 overgaat naar SFG. In de brief staat dat deze overgang geen gevolgen heeft voor uw werk, uw werkplek, rechten op uw arbeidsovereenkomst, kansen en mogelijkheden. Wel is er een gevolg voor uw pensioenregeling. U bent nu nog verzekerd in het Bedrijfspensioenfonds; door de overgang naar SFG gaat u over naar het pensioenfonds van Sligro. Dit is (met uitzondering van de werknemers in Cuijk en Almelo) geen verslechtering. U krijgt een betere (nl. geïndexeerde) regeling met een lagere premie.

In de brief staat dat er geen gevolgen zijn voor uw arbeidsvoorwaarden en dat daar pas iets in zal veranderen als daarover overeenstemming is met de vakbonden, met ons dus.

Die garantie is belangrijk en die is nog eens aan ons bevestigd op 7 december. Wij hebben afgesproken dat ook wij nog een aan ons afgegeven garantie krijgen (u heeft dan de garantie en wij apart ook nog eens) en daarmee is naar onze mening uw positie veiliggesteld. Wat ons betreft hoeft u dus geen bezwaar aan te tekenen.

Pensioentoezeggingen Cuijk en Almelo
Aan deze werknemers zijn andere toezeggingen gedaan. Daar geldt een ander systeem dan binnen het Bedrijfspensioenfonds. Voor deze werknemers worden aparte voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. Voor zover deze werknemers overstappen naar SFG en daar met een hogere pensioenpremie worden geconfronteerd, is afgesproken dat zij hierin worden gecompenseerd. U gaat er netto niet op achteruit. Er komt een aparte toeslag op uw loonstrook vanaf 1 januari 2005.

Pensioentoezeggingen enkele individuele werknemers Met enkele werknemers zijn aparte afspraken gemaakt. Het gros is aangesloten bij het BPF; daarvoor geldt wat er in de 1e alinea staat geschreven. Heeft u aparte afspraken, neemt u dan contact op met Sligro (G. van Midloo) om te bespreken hoe u met deze bijzondere afspraken/toezeggingen om zult gaan.

Gevolgen van sluitingen/veranderingen die nu al plaats vinden Hoewel we zelfs nog moeten beginnen met praten over een sociaal plan om de gevolgen van de overname op te vangen, vinden er nu al een aantal ontwikkelingen plaats die gevolgen hebben voor de werknemers. Zo wordt Ven IJsland in Naarden binnenkort gesloten en worden inkoop, automatisering en financiële administratie (Diemen) vanaf januari 2005 naar Veghel gehaald. Sligro stelt dat er voor deze werknemers werk is in Veghel, maar zij begrijpt ook wel dat dat geen oplossing is.

We hebben nu afgesproken dat eventuele afspraken uit het sociaal plan ook voor hen (gaan) gelden. Deze werknemers mogen niet de dupe worden van het feit dat zij nu al geconfronteerd worden met wijzigingen. Dus, krijgt u te maken met een verandering van uw werk(-plek) en zijn daar gevolgen aan verbonden (bijv. extra reiskosten of reistijd), laat het ons weten. Dan kunnen we nog beter onderhandelen en dan zullen afspraken in ieder geval ook voor u gelden (met terugwerkende kracht).

Werk in Veghel niet passend, wel geschikt
We hebben gesproken over de vraag of een functieaanbod wel of niet passend is. Sligro is mét ons van mening dat het aanbieden van werk in Veghel niet passend is; u kunt een aanbod voor een baan in Veghel dan ook weigeren zonder dat dit gevolgen heeft voor uw rechten op afspraken uit het sociaal plan. Let op: als Sligro en wij vinden dat een baan niet passend is, wil dat nog niet zeggen dat het UWV dat ook vindt. De normen voor wat passend is, zijn het bij het UWV (waar u uiteindelijk een WW-uitkering zou kunnen moeten aanvragen) ruimer geformuleerd dan nu tussen Sligro en ons!

Twee jaar de tijd om iets anders te zoeken
Stel dat u te maken krijgt met de verplaatsing van uw baan naar Veghel; dan wordt eerst aangeboden dat u die baan in Veghel gaat uitvoeren. Als u dat niet wilt of kunt, dan wordt er intern bij Sligro gekeken of er andere mogelijkheden zijn. Als ook dat niet lukt, dan wordt er buiten de organisatie naar ander werk gezocht. U heeft daar twee jaar de tijd voor. Let wel, dat lijkt lang maar het is snel voorbij en bovendien wordt er ook van u zelf verwacht dat u actief meedoet. Het gaat immers om uw belang.

Harmonisatie arbeidsvoorwaarden
Tijdens het overleg op 7 december hebben we een eerste overzicht gehad van de verschillen in arbeidsvoorwaarden. Naar onze mening was het overzicht niet compleet. Daarnaast hebben we voorgesteld om (zoveel mogelijk) aan te sluiten bij het convenant zoals we dat hebben afgesproken voor de werknemers van Prisma. Die werknemers hadden immers met soortgelijke verschillen te maken en daar hebben we veel van die verschillen goed gegarandeerd of gecompenseerd kunnen krijgen.

Op 13 januari wordt verder onderhandeld.

Voor meer informatie kunt u mailen met Aletta Bulsink, a.bulsink@cnvdibo.nl