Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 09-12-2004

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is een 57-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man werd door medewerkers van de milieupolitie op de Poeldonkweg in 's-Hertogenbosch aangesproken over het inzamelen van oud ijzer. Daarbij bedreigde de man de medewerkers van de milieupolitie. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

AANHOUDINGEN NA TANKEN ZONDER BETALEN

s-Hertogenbosch/Nuland - Woensdagmiddag zijn op de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch een 39-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Oss aangehouden. De twee verdachten hadden zojuist bij een tankstation in Nuland getankt zonder te betalen. Een medewerkster van het tankstation raakte lichtgewond aan haar hand toen zij de man en vrouw hierop aansprak. De vrouw raakte met haar hand beklemd tussen de deur van de auto van de verdachten en kwam hierbij ten val. De Ossenaren zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch waar zij inverzekering zijn gesteld. De 39-jarige Ossenaar staat bij de politie bekend als een zogenaamde veelpleger.

AUTOGORDELCONTROLE

Rosmalen - Woensdagmiddag is op de Burgemeester Jonkheer von Heijdenlaan in Rosmalen een autogordelcontrole gehouden. Daarbij zijn 11 bestuurders bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.

ILLEGALE VREEMDELING

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is bij een bedrijfscontrole op de Markt in 's-Hertogenbosch een 34-jarige man uit Pakistan aangehouden. De man bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij zal zo spoedig mogelijk uit Nederland worden verwijderd.

INBREKER OVERLOPEN

's-Hertogenbosch - Woensdagavond heeft een bewoner van een woning aan de Buitenpepersdreef in 's-Hertogenbosch een inbreker in zijn woning overlopen. De man kwam rond 19.15 uur thuis en zag dat een hem onbekende man in zijn woning was. De onbekende bleek een raam te hebben opengebroken waardoor hij binnen was gedrongen. Hij wist via een achterdeur uit de woning te ontkomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is een 49-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man werd op de Visstraat in 's-Hertogenbosch op zijn fiets gecontroleerd. Daarbij beledigde bij de politiemensen en schold hen uit. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

VERLICHTINGSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Woensdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur is op verschillende plaatsen in 's-Hertogenbosch gecontroleerd op fietsverlichting. Bij deze controles zijn totaal 94 fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

MAN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van woensdag op donderdag is een 42-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man veroorzaakte geluidsoverlast vanuit zijn woning in 's-Hertogenbosch. Daarop werd hij aangesproken door enkele buurtbewoners. Even later stond hij bij die buurtbewoners aan de deur en bedreigde hen met de dood. De man is door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

GLAASJE OP

's-Hertogenbosch - In de nacht van woensdag op donderdag, even na 02.00 uur, werd op de Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch een 58-jarige man uit Bruchem bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 3 uur.

-----
Dezelfde nacht werd even na 04.00 uur, op de van Veldekekade in 's-Hertogenbosch een 47-jarige man uit 's-Hertogenbosch voor hetzelfde feit bekeurd. De man kreeg naast de bekeuring een rijverbod 3 uur.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - In de nacht van woensdag op donderdag, even voor 03.00 uur, werd op de Hambakenweg in 's-Hertogenbosch een 33-jarige man uit Polen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te vele gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 8 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

AUTO GESTOLEN

Vught - Woensdagmiddag is vanaf het Salahutuplein in Vught een witte Mercedes-Benz Sprinter gestolen. Het betreft een bedrijfsauto met een open laadbak en dubbele cabine. Het kenteken van de auto is 89-BN-GS.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Schaijk-
Donderdagochtend is op de A50 ter hoogte van Schaijk een 20-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden. Na controle bleek de automobilist niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Tevens gaf hij een valse naam op. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

STEENTJES OP TREINRAILS

Oss-
Woensdagmiddag zijn op de Willaertstraat een 17-jarige jongen uit Oss en een 16-jarige jongen uit Heesch aangehouden. De jongens liepen over het spoor en legden voorwerpen op de treinrails. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

WINKELDIEFSTAL

Oss-
Woensdagmiddag is in een winkel aan de Hooghuisstraat een 17-jarig meisje uit Oss aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De Osse had een paar schoenen weggenomen zonder deze te betalen aan de kassa. Het meisje is doorverwezen naar Bureau Halt.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss-
In de nacht van woensdag op donderdag is op de Singel 1940-1945 een 48-jarige man uit Grave aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

VROUW GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL

Oploo- Woensdagmiddag is bij een verkeersongeval op de kruising van de Deurneseweg en de Nieuweweg in Oploo een 43-jarige automobiliste uit Vierlingsbeek gewond geraakt. Een 68-jarige automobilist uit Sint Anthonis wilde op vernoemd kruispunt de Deurneseweg oversteken, maar verleende geen voorrang aan de vrouw. Het slachtoffer is per ambulance met letsel aan haar benen overgebracht naar het ziekenhuis.