Gemeente Katwijk

Toepassing tijdelijke referendumwet Katwijk

Katwijk, 9 december 2004

De gemeenteraad heeft op 25 november 2004 een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening Katwijk vastgesteld. De verordening treedt - tenzij een inleidend verzoek tot het houden van een referendum onherroepelijk wordt toegelaten - in werking zes weken na de datum van deze bekendmaking. Met ingang van vandaag ligt deze verordening gedurende de openingstijden voor iedereen kosteloos ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Op verzoek kunnen tegen betaling afschriften hiervan worden verkregen.

Burgemeester en wethouders hebben op 26 oktober 2004 besloten dat over dit raadsbesluit een raadgevend correctief referendum als bedoeld in de Tijdelijke referendumwet kan worden gehouden. Tegen dit besluit van burgemeester en wethouders kan een belanghebbende binnen zes dagen na deze bekendmaking schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Binnen drie weken na deze bekendmaking kan iedere kiesgerechtigde met gebruikmaking van een daartoe bij de publieksbalie in het gemeentehuis verkrijgbaar formulier daar een verzoek indienen tot het houden van een referendum.

Burgemeester en wethouders en de burgemeester hebben op grond van de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening Katwijk ook enkele uitvoeringsregels geactualiseerd. Deze treden op hetzelfde tijdstip als de Algemene Plaatselijke Verordening in werking en liggen ook voor iedereen ter inzage.